Angajatii Politiei Comunitare din municipiul Petrosani pazesc in fiecare noapte casa fostului primar al orasului, Carol Schreter, decedat in data de 9 februarie.

Politistii pazesc imobilul dintr-o masina parcata in fata casei, desi cladirea nu reprezinta un obiectiv de interes public, ci doar o proprietate privata. Surse din cadrul Primariei sustin ca paza casei lui Carol Schreter era asigurata si atunci cand acesta conducea administratia locala si era nevoit sa faca diverse deplasari.

Activitatea politistilor s-a perpetuat. Miercuri noaptea, "la post" in fata casei fostului primar era Gheorghe Miclaus, un angajat al Politiei Comunitare echipat chiar in uniforma. El a recunoscut ca a fost trimis sa pazeasca casa fostului primar.

Viceprimarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, care, conform legii, raspunde direct de activitatea Politiei Comunitare, pretinde ca nu stia nimic despre activitatea nocturna a subordonatilor sai si spune ca va declansa o ancheta interna.

"Am fost informat ca un politist comunitar era in zona. Nu avea ce sa caute acolo si sa faca paza. O sa verific, o sa fac o ancheta sa vad ce s-a intamplat exact", a declarat ieri Tiberiu Iacob-Ridzi.

Scolile, furate ca-n codru

In timp ce autoritatile sunt ingrijorate de soarta bunurilor fostului primar, unitatile de invatamant din oras sunt lasate de izbeliste.

Situata intr-un cartier periferic, Gradinita 2 din zona Aeroport a fost, in repetate randuri, tinta hotilor, care au sustras pana si cada de fonta in care erau spalati copiii si chiar caloriferele din clase. Nu le-a fost greu pentru ca unitatea de invatamant prescolar nu are asigurata niciun fel de paza.

Reprezentantii gradinitei spun ca au solicitat Primariei Petrosani sa asigure serviciul de paza, dar municipalitatea s-a limitat la promisiunea ca va monta un sistem de monitorizare video, lucru care pana acum nu s-a intamplat.

In aceeasi situatie se afla si Scoala generala Bosnea, de unde hotii au furat gardul de sarma care imprejmuia unitatea, dar si lemnele si carbunii folositi pentru incalzirea claselor. Aici, edilii au asigurat o perioada paza pe timpul zilei, iar furturile au scazut. Dupa un timp, insa, Primaria a retras din "obiectiv" politistii comunitari "din lipsa de personal".

Acesta este si motivul pentru care reprezentantii Primariei au anuntat ca nu pot asigura paza scolilor si gradinitelor. Din cauza lipsei banilor, autoritatile exclud si posibilitatea incheierii de contracte cu firmele specializate in paza unor obiective.