PNL si PD si-au lansat, la sfarsitul saptamanii trecute, candidatii pentru functia de primar al municipiului Petrosani. Cu toate acestea, liderii PD spun ca, pe plan local, Alianta functioneaza, in timp ce presedintele PNL, Mircia Muntean, a anuntat ca se pregateste sa rupa protocolul de colaborare, din cauza atacurilor dure ale democratilor.

Presedintele PNL Hunedoara, Mircia Muntean, a anuntat sambata ca se gandeste sa rupa protocolul local al Aliantei: "Sunt primul primar si primul presedinte care a semnat Alianta in Romania, dar si primul care o sa rup protocolul". Muntean spune ca a luat aceasta decizie din cauza "practicilor murdare" ale PD de intimidare a candidatului liberal pentru alegerile din data de 18 martie.

Potrivit deciziei Biroului PNL Petrosani, validata de Biroul Judetean al partidului, candidatul liberalilor este Petru Dragoescu, in prezent director pe probleme de securitate miniera la Compania Nationala a Huilei Petrosani si consilier local.

Liberalii hunedoreni si-au inceput campania electorala cu un atac dur la adresa candidatului PD la functia de primar, actualul viceprimar Tiberiu Iacob-Ridiz, care a fost numit de liderul PNL Hunedoara drept "un primar sluga: sluga a nevestei sau a fostului primar".

In plus, Dragoescu a dezvaluit fap-tul ca a luat decizia de a candida la fotoliul de primar dupa ce si in ultima sedinta de Consiliu Local a observat ca "masina de vot PD-ista nu tine cont de legi, de bun simt, de cetateni", iar investitorii parasesc Petrosaniul din cauza comisioanelor cerute.

Campanie PD pe banii si in sediul Primariei

In prezenta liderilor centrali ai partidului, presedintele PD Petrosani, Tiberiu Iacob- Ridzi, viceprimar in functie, si-a inceput campania electorala chiar in timpul manifestarilor dedicate rebotezarii Parcului Central din Petrosani dupa numele fostului primar Carol Schreter, actiune platita din bani publici.

Mai mult, lansarea candi-daturii lui Iacob- Ridzi a avut loc in Sala de Marmura a Primariei Petrosani si, in ciuda dublei sale calitati, candidatul- viceprimar nu stia cat costa inchirierea spatiului.

Tiberiu Iacob- Ridzi a recunoscut ca cele doua actiuni, rebotezarea parcului si lansarea candidaturii, nu sunt puse intamplator in aceeasi zi: "Datorita faptului ca astazi la Petrosani sunt cei mai importanti primari din Romania, domnii Adriean Videanu si Emil Boc, dar si ministrul Vasile Blaga, am dorit sa marcam acest eveniment.

Cred ca este o onoare pentru cetatenii municipiului Petrosani ca in acest context noi sa inauguram Parcul Central din Petrosani cu denumirea Carol Schreter", a precizat viceprimarul in functie.

Tiberiu Iacob- Ridzi, care a fost consilier local in legislatura 2000-2004, crede ca problema esentiala a municipiului Petrosani este lipsa banilor pentru dezvoltarea unor proiecte de larg interes comunitar. Democratii au anuntat ca vor continua programele demarate de fostul primar Carol Schreter, decedat luna trecuta.