Conducerea Parcului Industrial Mures va semna in urmatoarele saptamani contractul de concesiune pentru alte 5 hectare de teren. Acesta va fi al treilea contract incheiat de administratorii parcului, care cred ca interesul pentru aceasta zona a crescut dupa ce s-a anuntat ca prin Targu-Mures va trece pe langa autostrada Brasov-Bors, si cea care va lega Ardealul de Moldova.

Investitii de 20 de milioane de euro

Directorul juridic al SC "Parc Industrial"- SA, Cornel Briscaru, spune ca mai sunt disponibile pentru eventualii investitori doar 9 hectare de teren. Pana acum au fost concesionate deja 9 hectare, iar pentru alte 5 hectare contractele de concesiune ar putea fi incheiate saptamanile viitoare, negocierile cu investitorii interesati fiind in stadiu avansat.

"Presiunea din partea investito-rilor asupra Parcului va fi mult mai mare", a declarat Briscaru, cu referire la proiectul celor doua autostrazi care vor trece pe langa oras. Pana acum au intrat in Parcul Industrial Mures trei firme, cu activitati de productie in prelucrarea lemnului, productie de biodiesel sau servicii industriale.

Doua dintre ele sunt Mobexpert si Chemtech Company, in timp ce cea de-a treia a refuzat sa isi faca cunoscut numele pana la demararea efectiva a lucrarilor. Cornel Briscaru a mai declarat ca pana acum investitiile preconizate de cele trei companii se cifreaza la aproximativ 20 de milioane de euro, iar acestea vor duce la crearea a circa 1.000 de locuri de munca.

2006, an fara performanta

In ciuda acestor date, un raport al Consiliului Judetean Mures, referitor la activitatea de anul trecut a institutiilor subordonate, arata ca directorul Parcului Industrial, Istvan Nagy , nu ar fi atins, in 2006, criteriile de performanta prevazute in contractul de management. Asta deoarece anul trecut nu se incheiasera inca contracte pentru cel putin 8 hectare de teren cat era prevazut in 2006.

Amenajarea Parcului Industrial Mures a costat peste 5 milioane de euro, 75% din suma a provenit din fonduri PHARE, iar restul din fondul national de preaderare.