Amanate pentru o zi de dragul participarii deputatului Nicolae Paun, alegerile filialei judetene a Partidei Romilor s-au desfasurat sub supravegherea Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud. Circa 250 de romi au protestat in fata Casei de Cultura din municipiu unde, cu usile inchise, s-au desfasurat alegerile la care a fost reconfirmat in functie presedintele Neia Lacatus.

Romii au protestat fata de conducerea filialei si a modului in care s-au desfasurat alegerile. In prezenta deputatului Nicolae Paun, protestatarii, nemultumiti ca nu au fost lasati sa intre in sala ca sa isi exercite dreptul la vot, au scandat lozinci impotriva lui Paun si Neia, invocandu-l pe "justitiarul" Gigi Becali.

Protestatarii au fost "manati in lupta" de un fost presedinte al Partidei Romilor, Matei Lacatus, inscris acum in PNG-CD, care a declarat ca romii au citit in ziar despre alegeri si nu au dorit altceva decat sa li se permita sa participe la vot.

Peste 30 de jandarmi au intervenit pentru a aplana conflictul. Neia Lacatus, reales in fruntea romilor bistriteni, a declarat triumfator ca a fost votat in unanimitate, cu toate ca si ceilalti trei contracandidati au "strans" cateva voturi. Presedintele va alege membrii Comitetului de Conducere judetean care, la randul lor, se vor intruni pentru a stabili functiile pe care le vor ocupa.

Lacatus a anuntat ca va contesta alegerile de duminica, cu toate ca nu mai este membru al Partidei Romilor.