Anul trecut, chestorul de politie Dan Valentin Fatuloiu, seful IGPR, le-a cerut subordonatilor sai sa faca in asa fel incat pe strada sa nu mai fie detasati agenti de politie cu burta. Programele de pregatire ale politistilor au fost inasprite, facute in asa fel incat kilogramele care ieseau din uniforma sa dispara. Astfel, baremele la testarile fizice au fost scazute si ele.

Si cum analiza anuala a activitatii unui politist cuprinde si baremele de testare fizica, politistii craioveni care se simteau mai greoi au trecut la antrenamente serioase pentru a da jos burta. “Sunt foarte strict cand vine vorba de programul lor de pregatire. In fiecare saptamana, fiecare politist trebuie sa faca pregatirea fizica.

Daca atunci cand este programat este de serviciu, recupereaza in alta zi. Niciunul nu ramane nealergat“, a declarat comisarul-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj. Politistii care nu trec de testele fizice primesc de fiecare data mustrare din partea sefilor. “Chiar daca sunt putin mai batran decat colegii mei, fac antrenamente cot la cot cu ei.

Nu ma dau la o parte de la alergari sau de la flotari si genuflexiuni“, se lauda comisarul-sef Stelian Nicolaescu, seful Serviciului Politiei Rutiere.

Politistii de la Rutiera au stabilit ca in fiecare joi sa faca antrenamente pentru a se mentine in forma si a da jos kilogramele care ii impiedica sa dirijeze circulatia in intersectii. Dupa program, la ora 17.00, agentii si ofiterii, care nu sunt prinsi in schema personalului care asigura serviciul pe Campia Izlaz, se intalnesc la baza sportiva “Gica Popescu“.

Antrenamentele incep cu flotari, genuflexiuni si o usoara alergare. Antrenor le este inspectorul sef Emil Zuican. “Eu am audiente joia si termin putin dupa ora 17.00. Asa ca Emil se ocupa in prima parte. Dupa aceea preiau eu comanda“, spune, surazand, Nicolaescu.

Dupa ce se satura de testat aptitudinile fizice, politistii de la Rutiera incing un meci de fotbal. Daca flotarile nu le sunt pe plac, alergatul dupa minge incinge spiritele. “Ne mai suparam cand pierdem. Unii mai in varsta alearga mai greoi si mai luam goluri. Acum intru eu in teren si recuperam din dezavantaj“, se imbarbateaza comisarul-sef Badea.