Conducerea companiei italiene "Genko", care si-a anuntat, anul trecut, intentia de a investi masiv la SC "Sanevit 2003" din Arad, a renuntat la acest obiectiv.

Italienii s-au asociat deja cu alti doi investitori si au format SC "Top Genko" SRL Arad care a achizitionat de la AVAS pachetul majoritar al producatorului de seringi de unica folosinta "Famos" din Suceava. "Fabrica din Suceava are o capacitate de productie mai mare decat cea din Arad, iar noi avem nevoie sa producem seringi", a fost explicatia reprezentantilor "Top Genko".

Dupa ce au inspectat SC "Sanevit 2003" SA, italienii au catalogat fabrica aradeana ca fiind "ramasa in urma in ceea ce priveste cerintele actuale de piata, dar cu potential pe piata de profil". Nivelul investitiei pe care "Genko" si-a propus sa o faca in "Sanevit 2003", se ridica la trei milioane de euro.

Conducerea grupului de firme "Genko" a sustinut, in urma cu cateva luni, ca a purtat discutii chiar si cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, pentru preluarea fabricii din Arad.

Ministerul Sanatatii Publice vrea acum sa transfere actiunile pe care le detine la "Sanevit 2003" in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in vederea privatizarii. Masura este necesara pentru ca intregul pachet de actiuni detinut de stat la aceasta societate sa fie administrat de o singura institutie in vederea privatizarii.

Directorul general al "Sanevit 2003", Pavel Negru a spus ca fabrica trece printr-o perioada dificila, productia principala fiind capsulele pentru oua "Kinder".