Primaria Cluj-Napoca si-a luat masuri de siguranta si a negociat la singe contractul cu firma bucuresteana Impact, care va construi un cartier de locuinte in zona Lomb, pe o suprafata de peste 200 de hectare.

Primarul Emil Boc a declarat ieri ca mai multe clauze asiguratorii au fost introduse in document - cum ar fi termene precise pentru executarea diverselor etape ale investitiei - pentru a nu se mai repeta situatia din cazul Casarom, cind fosta administratie Funar a incheiat un contract total defavorabil municipalitatii.

Primaria inca se mai judeca cu aceasta firma care trebuia sa construiasca un cartier in cartierul Borhanci, dar nu a miscat un deget pentru ca edilii nu au fost in stare sa introduca utilitatile, asa cum s-au angajat prin contract.

Directorul Directiei Tehnice din Primarie, Sorin Apostu, a declarat ieri ca au fost prevazute termene fixe pentru fiecare etapa, in functie de obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare pentru lucrari. Potrivit acestuia, Impact se obliga ca in 24 de luni de la data obtinerii autorizatiei de construire sa predea catre Primarie cele 75 de locuinte promise.

Acestea urmeaza sa le fie repartizate de Primarie persoanelor care au nevoie de apartamente. De asemenea, in termen de 12 luni de la obtinerea aceleiasi autorizatii, firma din Bucuresti va preda si 33% din suprafata construibila cu utilitatile incluse - apa, gaz, canalizare, telefonie, electricitate.

Aici se vor repartiza parcele pentru tineri, revolutionari sau veterani de razboi, pentru construirea de case. Pe linga cele 75 de locuinte, Impact va mai ridica pentru clujeni o scoala si o gradinita.

In cazul in care firma Impact nu indeplineste aceste cerinte ale contractului sau nu le respecta, contractul va fi reziliat. Nu mai vrem sa se intimple ca in cazul Casarom, cind a fost incheiat un contract total defavorabil municipalitatii. - Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca