Cadea pe ei

La finele lunii septembrie cladirea din Democratiei 35 a intrat in renovare. Ea apartine, in fapt, Casei Corpului Didactic, institutie care „gazduieste” Inspectoratul Scolar. „Noi aici suntem chiriasi cu numele.

Adica nu platim chirie, intrucat cladirea a fost repartizata de Ministerul Educatiei Casei Corpului Didactic”, explica inspectorul scolar general adjunct, Gheorghe Borovina. Prof. Borovina mai spune, de asemenea, ca imobilul nu a fost renovat de foarte multi ani, el rezistand cu greu celor doua cutremure importante (din 1986 si din 1990).

"Noi (Inspectoratul Scolar - n.r.) ne-am mutat aici, din Palatul Administrativ, din 1994. Nu s-a facut nimic, desi se impuneau niste lucrari”, a completat Borovina. Pentru ca „se impuneau lucrari”, in septembrie 2006 Ministerul a alocat Casei Corpului Didactic 950.000 RON. Data limita a finalizarii lucrarilor era 31 decembrie 2006.

Totul la timp

Potrivit contabilului sef al CCD, Alexandru Soare, lucrarile au fost complexe. „Am inceput cu reabilitarea tamplariei exterioare, care a fost inlocuita cu PVC. Am renovat mai multe birouri ale inspectorilor scolari, dar nu toate. Am refacut pardoseli, am schimbat gresia, unde pe alocuri fusese pusa direct pe pamant. Deci a trebuit turnata sapa.

Am reabilitat biblioteca CCD, pe alocuri am schimbat parchetul, am refacut, in mare parte, lamperia”, precizeaza Alexandru Soare. In concluzie, s-a facut cate putin din toate. Culmea ironiei, potrivit contabilului-sef al CCD, „lucrarile s-au finalizat la timp iar lucrarea a fost receptionata la termen”.

Cine a semnat receptia? „Seful comisiei de receptie, domnul director al Casei Corpului Didactic” (Tudor Patrascu - n.r.). Cand? „La termen”.

"Mici” nereguli

In concluzie, lucrarile efectuate la Casa Corpului Didactic s-au finalizat la timp, iar procesul verbal de receptie a fost semnat, si el, la timp. Adica la 31 decembrie 2006. Dupa doua luni si jumatate, in imobil este vraiste. Pervazuri interioare care nu se potrivesc ferestrelor, placi de gresie lipsa sau deja desprinsa, pereti fara var, compartimente fara geamuri, usi cu geamuri sparte etc.

O lucrare de 950.000 RON, receptionata. "Firma Omecons, cea care a efectuat lucrarile, stie despre ce este vorba si va remedia toate problemele”, ne asigura contabilul sef al CCD. Din pacate, firma in cauza va remedia neregulile dupa mai bine de doua luni de cand „a finalizat lucrarea”.

Reprezentantul Omecons, Elena Neamu, a promis solemn ca pana la finele lunii martie totul va fi terminat, pentru ca in afara de repararea stricaciunilor au mai ramas de realizat cateva finisaje.

Poate mai vin bani

Alexandru Soare spune ca cele aproape 10 miliarde de lei vechi sunt insuficiente realizarii tuturor lucrarilor care ar fi fost necesare. „Am cheltuit tot, nu mai avem bani pentru lucrari, deocamdata. Am solicitat Ministerului Educatiei o majorare de fonduri si asteptam sa vedem cand vom primi acesti bani”, a precizat Soare.

Pana atunci, insa, la demisolul cladirii zac mormane de gresie si stinghii din lemn, iar cei neatenti risca sa-si rupa gatul impiedicandu-se, la propriu, in lucrarea de 950.000 RON a Casei Corpului Didactic.