Un aradean a vandut unei firme doi kilometri de cale ferata. El a cerut in schimb doar o treime din valoarea reala a sinelor. Politistii au constatat ca sinele nu apartin, de fapt, CFR. 280.000 de lei este valoarea reala a tronsonului de cale ferata, lung de doi kilometri, pe care un aradean a vrut sa-l valorifice ca fier vechi la un pret de aproape trei ori mai mic

Un aradean este cercetat dupa ce a incercat sa vanda doi kilometri de oamenilor legii.

Astfel, politistii Serviciului de Politie Transporturi Arad au anchetat contractele derulate de acesta in comuna Zerind din judetul Arad.

Potrivit politistilor, Petrisor F. a incheiat in luna decembrie 2006 un contract cu o societate comerciala din municipiul Arad, careia i-a vandut un tronson de doi kilometri de cale ferata contra sumei de 68.874 de lei, valoarea reala fiind estimata la 280.000 de lei, de peste trei ori mai mare decat a cerut aradeanul.

Barbatul a prezentat, la semnarea contractului, un inscris contrafacut, din care rezulta ca ar fi fost imputernicit de CFR pentru dezafectarea si vinderea tronsonului de cale ferata.

Din cercetarile ulterioare facute de politisti s-a stabilit ca tronsonul de cale ferata apartine unei alte societati aradene, nicidecum CFR. Aradeanul prins este acuzat de savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si tentativa de inselaciune.

Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Arad cu propunerea de trimitere in judecata a suspectului, pentru faptele mentionate.

Potrivit anchetatorilor, Petrisor F. risca pana la zece ani de inchisoare. Caile ferate sunt una din "sursele" de metal preferate de persoanele care se ocupa cu comertul de fier vechi.

Furturi in lant

Politistii de la Postul TF Santana au mai retinut zilele trecute un minor care a spart doi picheti din statia CFR Chisineu- Cris pentru a sustrage patru relee ce contineau fire din cupru, pe care minorul ar fi vrut sa le comercializeze.

"Minorul, in varsta de 17 ani, este cercetat in stare de libertate pentru savarsirea infractiunilor de distrugere si semnalizare falsa, furt calificat si patrundere fara drept in zona de siguranta a infrastructurii feroviare" a declarat pentru "Romania libera" comisarul Ioan Feies, seful Serviciului de Politie Transporturi Arad.