Dupa ce, de la inceputul acestui an, politistii rutieri au discutat cu autoritatile locale din toate localitatile situate pe soseaua E 85, ieri dimineata acestia au trecut la fapte si au pus in aplicare prevederile noului Cod Rutier.

"Daca pe tot parcursul lunii februarie am actionat doar preventiv pe linie de carutasi, pentru a populariza normele europene de circulatie pe drumuri nationale si europene, ieri dimineata, intre orele 6.00 si 10.00, pe raza localitatii Dumbraveni am actionat pentru a vedea daca aceste norme sint respectate", a declarat inspectorul principal Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere.

Politistii au confiscat trei carute si, totodata, i-au sanctionat pe conducatorii acestora cu suma de 351 RON, amenda reducindu- se la jumatate daca este achitata in 48 de ore. Proprietarii atelajelor s-au obisnuit cu greu cu ideea ca ramin fara carute, dar nu au putut face nimic.

La fata locului a fost prezenta si o grupa de la Detasamentul de Politiei pentru Interventie Rapida, care a facut ca ordinea publica sa nu fie tulburata din cauza impotrivirii proprietarilor. Carutele confiscate au fost depozitate intr-un spatiu special amenajat de la Primaria Dumbraveni. Politistii au aplicat in total 27 de sanctiuni carutasilor si sase biciclistilor. Politistii spun ca vor extinde acest gen de actiuni si ca vor efectua filtre si in alte localitati, in special in zilele cind se organizeaza tirguri.