Liderii sindicatului "Solidaritatea” de la combinatul siderurgic Mittal se pregatesc sa intre in greva. Ei sunt nemultumiti de maririle salariale oferite de Guvern.

Presedintele sindicatului, Gheorghe Tiber, a declarat ca a strans deja mai mult de 4.000 de semnaturi de la cei 7.000 de membri ai sindicatului, in sprijinul grevei generale. In prima faza, muncitorii siderurgisti vor intra in greva de avertisment, timp de doua ore, in data de 19 martie.

Daca nici asa revendicarile lor nu vor fi satisfacute, muncitorii siderurgisti vor intra in greva generala o saptamana mai tarziu, in data de 26 martie. De asemenea, un alt sindicat, Federatia Sindicatelor din Metalurgie - Metarom, a anuntat ca se pregateste de greva generala.

Sindicalistii au cerut o marire salariala de 42 la suta, iar apoi si-au redus pretentiile la 35 la suta. Conducerea combinatului a oferit doar o marire de sapte la suta.

Alte nemultumiri ale sindicalistilor sunt legate de acordarea unor prime, a unor sporuri si de calculul indemnizatiei de concediu.