Ultimul weekend al lunii februarie s-a dovedit a fi aproape fatal pentru o turdeanca batrana.

Maria S., in varsta de 78 de ani a ajuns la spital cu traumatism prin muscare, plagi muscate multiple, in stare de soc hipotermic. Ea a fost imediat preluata de garda de medici din Turda si s-a inceput reechilibrarea ei hidroelectrica si i s-au tratat plagile muscate.

De la Maria Kadar, purtatorul de cuvant al Spitalului turdean, am aflat ca batrana a fost atacata si muscata in mod bestial de niste patrupezi. Deoarece nu se cunosc stapanii cainilor, Maria S. va urma un tratament antirabic.

Tot de la Kadar am aflat ca miercuri, 28 februarie, victima a fost trasferata la Clinica de recuperare, sectia de Chirurgie Plastica din Cluj Napoca, in vederea efectuarii unor operatii de recostruire a fetei.

Reprezentantul Clinicii de Recuperare ne-a spus ca, dupa o scurta consultatie, Maria S. a fost transferata de urgenta la Spitalul Chirurgie I, deoarece suferea si de o insuficienta renala si hepatica.

Ce spune politia?

De la Inspectoratul Politiei Judetene am aflat ca in acest caz nimeni nu va fi acuzat. „Cainii nu aveau stapan, ei fiind hraniti din cand in cand de un vecin, care insa nu are nici o legatura cu patrupezii”, a specificat purtatorul de cuvant al Inspectoratului, Raluca Seucan.

Cu exactitate ce s-a intamplat, nimeni nu stie. Niste vecini ar fi vazut, la un moment dat, ca o haita de caini a iesit din curtea femeii care, conform declaratiilor acestora, mai avea obiceiul de a arunca dupa ei cu diferite obiecte, ne-a relatat in continuare purtatorul de cuvant.

Masura luata a fost una singura: purtatorul de cuvant al IPJ a precizat ca s-a luat legatura cu Primaria Turda si s-a recomandat captarea cainilor vagabonzi din acea zona.

De caini se ocupa Vulpescu

Am intrebat la primarie. Purtatorul de cuvant nu stia nimic, dar ne-a redirectionat catre Serviciul API, la directorul Nicolae Suciu. Acesta a confirmat ca la ei nu a ajuns nici o astfel de cerere, dar tare ar vrea, ca sa reuseasca sa mai stranga serviciul niste caini vagabonzi.

Ne-a furnizat si o alta informatie foarte pretioasa: s-ar putea ca sa fi ajuns o astfel de cerere la Politia Comunitara.

Am sunat si acolo si am intrebat. Am aflat ca nu ei se ocupa de caz, dar s-ar putea ca Politia Turda sa stie detalii. Am format 312121 si am intrebat. Am fost transferati la Politia de Proximitate. Domnul Mocanu a confirmat ca el nu se ocupa de caz, dar stie ca e vorba de caini comunitari. Ne-a recomandat sa luam legatura cu Vulpescu de la judiciara, care face cercetari in caz.

Subinspectorul Doru Vulpescu ne-a precizat: „Eu nu pot raspunde de actiunile IPJ Cluj. Exista un dosar in curs de cercetare, informatii vor fi la finalizare”, a explicat el.

O solicitare deci din partea IPJ exista, doar destinatarul unde a ajuns aceasta scrisoare nu se stie.

Intrebari mai avem: cine va prinde acesti caini, deoarece serviciu de ecarisaj in Turda nu mai exista. Se vor porni oare vanatorii la o „haituiala” prin acea zona?