Fetele noastre isi lasa scoala, jucariile sau copiii, ca sa fie curve cu atestat de Occident, pentru o pusculita cu 500 de euro pe zi.

Prezentele feline care lucreaza in exclusivitate in schimbul trei, poarta ciorapi de plasa, haina din imitatie din blana de oaie-leopard si poseta din piele “veritabila” cumparata din magazinele de 3, 80 lei sunt cunoscute si acceptate ca facand parte din realitatea fara varsta a Turzii.

De mult timp Armata Rosie e Armata pantofului rosu si benzinaria din apropiere e ultrapopulata de aceste prezente diafane care au gasit o modalitate eficienta de a face rost de bani si de a alunga monotonia din viata soferilor cu numere straine la masini si la portofel.

Desi prostitutia nu e inregistrata in codul muncii, doritoare in a se angaja in bransa sunt destule. Si nici de darnici “pestisori de aur” (sau mai bine zis cu ghiuluri de multe karate de aur) nu ducem lipsa.

Zana maseuza, fac trotuarul

Va intrebati, probabil, daca exista o bursa a astfel de locuri de munca. Ei bine, saptamana trecuta am descoperit ca da. Daca pe “cartea de munca” scrie “peste”, pana la a da in ziar anunturi cu “caut fete pentru nightclub si masaj” e mai putin de un pas.

Traficul de persoane e o problema reala si se poate intampla sa existe o retea de astfel de traficanti din doi in doi metri si in Turda, pentru ca sistemul de prevenire e inca firav.

Saptamana trecuta vin doua fete, doritoare sa obtina informatii mai multe despre un anunt care a aparut chiar in ziarul nostru: “caut fete pentru nightclub si masaj in Italia si Spania”. Curioase din fire, le-am tras de limba.

Au povestit fara menajamente despre intalnirea cu Domnul G., un fel de “specialist in relatii cu publicul”, care le-a spus clar ce fel de munci ar urma sa presteze in Milano.

Acolo se afla o nepoata a acestuia, care, plecand de la 18 ani peste granita, si-a format vadul de clienti la un salon de masaj. Fetelor li s-a spus ca o sa lucreze ca dame de companie, urmand sa vina cu barbati fie in apartamentul inchiriat de nepoata, fie la hotel.

Li s-a spus ca pot sa castige si pana la 500 de euro pe zi, bani pe care in Romania nu i-ar face chiar atat de usor, cu atat mai mult in Turda.

Din spusele domnului G., in strainatate au mai plecat fete, dintre care unele cu pasaport fals, dat fiind faptul ca erau minore. Li s-a spus ca nu e nevoie sa plateasca chirie, ci doar sa imparta cheltuielile cu nepoata acestuia.

Li s-a mai precizat si ca unii dintre domnii bogati cu care vor intra in contact nu vor decat sa fie insotiti in societate, fara alte favoruri sexuale. Au fost ispitite si spunandu-li-se ca ar putea sa isi gaseasca printre clienti si alesul inimii...Mai departe, nu stiu decat cele care au avut curajul sa plece.

Cunoscand firma de transport, care efetueaza transportul ocazional al acestor fete catre Occident, ne-am gandit sa stam de vorba si cu unul dintre soferi. Ne-a povestit ca nu le este straina varianta de drum cu plata la destinatie. Se practica asa ceva la ei si ne-a dat si un exemplu. Culmea, exemplul se referea exact la Milano:

„Daca, de exemplu, doriti sa mergeti in Italia, la Milano de exemplu, banuiesc ca va asteapta acolo cineva, care plateste pentru dumneavoastra...”.

Prostitutia birocratiei

Deoarece am fantezie din belsug, mi-am imaginat ce s-ar intampla in cazul in care, Doamne fereste, sora mea ar fi rapita de o organizatie care se ocupa de asa ceva. As suna la politie. De unde probabil m-ar redirectiona la vreun birou, unde timp de o jumatate de zi nimeni nu ar ridica receptorul.

Incercand sa obtinem informatii de la autoritati legate de traficul de persoane, am sunat la Politia Turda. Apoi la Inspectoratul Politiei Judetene, unde purtatorul de cuvant, Raluca Seucan, ne-a precizat ca cercetarile de acest gen nu intra sub aria lor de actiune, ei ocupandu-se doar de actiuni de prevenire sub coordonarea Biroului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA).

BCCOA functioneaza in cadrul Parchetului Judetean Cluj. Am intrebat si acolo. Domnul cu pricina era insa in timpul unei anchete, dar ne-a sfatuit sa sunam la Serviciul teritorial. Aici o doamna cu o voce amabila ne-a spus ca nu ne poate furniza informatii deoarece toti procurorii sunt plecati, iar dosarele sunt inchise.

Se pare ca am gasit o noua dovada a teoriei, conform careia daca seful nu e, totul se opreste, informatiile se ingramadesc undeva intre patru pereti, imposibil de patruns.

Curvele au functii de UE: sunt “dame de companie”

Care o fi oare diferenta intre “dame de companie” si “curve”?

In Romania nu am vazut sa existe vreuna. Nu am vazut ca fetele care au fost rapite si sechestrate sa povesteasca pana acum in instanta ca au fost tratate ca niste gheise. Nu trebuie sa aiba scoala, sa faca conversatie, si nici sa aiba stil. Tot ce trebuie sa faca este sa fie, cum stiu ele mai bine, “curve”.

Oare cate fete din Turda care pleaca sa fie ospatarite prin cine stie ce coclauri de strainataturi nu ajung tot “curve de provincie”? Oare cate dintre ele nu se intorc si isi deschid ele insele un astfel de lant de trafic, angrenand in sistemul acesta murdar, alte tinere naïve, care isi pun printre bagaje manualul pentru bac in speranta ca se intorc dupa trei luni?

Plecari benevole suta la suta sunt mai rare. La un moment dat, dadeam eu insami un telefon pentru un anunt care spunea: caut pictorite pe sticla pentru Italia. Am sunat sa intreb daca poate pleca un prieten priceput la asa ceva. Mi-au spus ca o conditie esentiala este ca persoanele care pleaca sa fie de sex feminin.

Am fost intrebata daca stiu limba italiana. Am raspuns ca ma descurc, dar nu vreau sa plec si oricum nu stiu sa pictez pe sticla.

Mi s-a raspuns astfel: “ Tu sa fii frumoasa si sa stii limba italiana. Meseria se invata.”

Bordelul e cea mai veche afacere. Si una dintre cele mai banoase. Chiar daca inca nu s-a pus problema unei legalizari, decat ca simpla idee, multe femei pleaca si se prostitueaza in strainatate. De ce nimeni nu face nimic? Pentru ca vine in tara capital strain? Sau pentru ca politia considera prostitutia o meserie nobila?... Si ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place?!... Darmite oamenilor legii...