O tanara bistriteanca a nascut intr-un spital din Viena si l-a abandonat pe bebelus.

Ea a lasat si o scrisoare in spital prin care renunta la drepturile materne, sperand ca micutul va fi adoptat in Austria. Bebelusul a fost repatriat si dat ieri in grija unui asistent maternal

Disperarea mamelor care vor un viitor mai bun pentru copiii lor a ajuns sa determine o bistriteanca sa-si abandoneze copilul, si nu oriunde, ci in Austria.

Tanara a nascut copilul intr-un spital din Viena, unde l-a parasit pe acesta, lasand in urma ei si o scrisoare in care afirma ca renuntala drepturile materne. Bistriteanca spera ca, astfel, bebelusul ar fi putut sa ajunga, prin adoptie, intr-o familie instarita de austrieci.

Spitalul din Viena a contactat Ministerul Afacerilor externe din Romania, care a descoperit cu ajutorul Serviciului de Evidenta Populatiei ca mama era din Bistrita, bebelusul fiind astfel adus inapoi acasa, in Romania. Ieri, el a fost dat in grija unui asistent maternal.

Fiind adus pe lume in Austria, bebelusul va putea sa solicite la majorat cetatenia austriaca.

Un bebelus de sapte luni a fost nascut si abandonat de o bistriteanca intr-o maternitate vieneza, mama sperand ca el va fi adop-tat acolo si va avea o viata mai buna.

Bebelusul a fost incredintat ieri de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) unui asistent maternal din Bistrita, dupa ce a fost repatriat la sfarsitul saptamanii trecute prin Ministerul Afacerilor Externe.

Romanii au inceput sa isi abandoneze nou-nascutii si in strainatate, nu doar in maternitatile din tara, sperand intr-o viata mai buna pentru copii lor. Asa a facut si o bistriteanca in varsta de 21 de ani din comuna Salva, Nicoleta Furcea.

In luna septembrie a anului trecut, tanara a dat nastere unui baietel sanatos intr-o maternitate din Viena.

Apoi a fugit din spital lasand in urma doar o scrisoare prin care isi motiveaza gestul. Femeia explica in scrisoare ca doreste sa ii ofere pruncului o viata mai buna si cere sa fie decazuta din drepturile parintesti, sperand ca micutul sa fie adoptat de o familie de austrieci instariti.

Potrivit directorului DGASPC Bistrita-Nasaud, Marin Rus, conducerea spitalului vienez a instiintat Ministerul Afacerilor Externe care a anuntat apoi Agentia Nationala pentru Protectia Copilului despre abandon. Bebelusul a fost adus la Bistruta tocmai din Austria. Scrisoarea lasata de mama nu este de ajuns pentru ca aceasta sa fie decazuta din drepturile parintesti.

Pentru ca micutul sa poata fi adoptat de o familie de romani, asistentii DGASPC impreuna cu politistii vor trebui sa dea de urma mamei pentru a obtine consimtamantul scris al acesteia. Pentru ca s-a nascut in Austria, la varsta majoratului micutul va putea sa ceara cetatenia austriaca.