La inceputul saptamanii, departe de ochii presei, camuflata in discretul sediu al PSD Baia Mare, conducerea pesedistilor maramureseni a incercat medierea scandalului cu care si-a facut intrarea in primavara politica. Recent, organizatia baimareana, fara stirea presedintelui PSD Maramures, Eugenia Godja, i-a exclus din partid pe

vicepresedintele Aurel Iancu si pe alti trei membri, printre care si fostul prefect de Maramures, Liviu Bechis. De asemenea, vicepresedintele Florin Tataru a fost sanctionat cu avertisment ultimativ.

Conflictul a izbucnit in urma atacurilor virulente declansate de Bechis, care a acuzat public ca unii pesedisti baimareni ar fi fost informatori ai Securitatii, ca se ocupa de afaceri mai mult decat de partid si ca PSD Baia Mare a ajuns sa fie condus de "grupul de la Rustic" (n.red., o carciuma din oras).

Neoficial, vina celorlalti sanctionati a fost "apartenenta la grupul Bechis", fostul prefect anuntand ca vrea sa revina intr-o functie de conducere a organizatiei judetene.

In seara de 12 martie, presedintele PSD Maramures, Eugenia Godja, sosita la sediul organizatiei municipale pentru a media conflictul, a clacat. Dupa discutii de cateva ore, decizia de excludere a ramas valabila pentru vicepresedintele Aurel Iancu si pentru Liviu Bechis.

Ceilalti doi membri initial exclusi, Andrei Galca si Marius Madrea, au primit sanctiunea "avertisment si discutare in cadrul organizatiei", iar vicepresedintelui Florin Tataru i s-a anulat sanctiunea "avertisment ultimativ".

"Aceeasi fapta a fost sanctionata diferit. Decizia nu este definitiva, cei exclusi avand posibilitatea sa o conteste la comisia de arbitraj. ", a declarat presedintele PSD Maramures, Elena Godja.

CULISE

Amanunte despre excluderi

Prim-vicepresedintele PSD Maramures, Ludovica Parvu, a declarat ca deciziile excluderii sau sanctionarii celor cinci au fost discutate "la propunerea unui grup de sapte-noua membri ai conducerii PSD Baia Mare. Cei vizati fusesera convocati, insa doar domnul Bechis a fost prezent, o perioada, dupa care s-a retras. Solicitarea de excludere a fost sustinuta de Gheorghe simon si Alexandru Cosma."

Parvu a recunoscut ca decizia de excludere a fostului presedinte PSD Maramures, Liviu Bechis, a fost motivata de atacul public asupra unor membri ai conducerii PSD ("fapt care contravine hotararilor organizatiei").