Inca din februarie, primarul Emil Calota a anuntat ca municipalitatea nu-si mai permite sa plateasca chiria de 4.000 de euro pe luna, pretul stabilit de proprietar, la care se mai adauga inca 1.000 de euro, cheltuieli de intretinere pentru imobil.

Primarul a gasit si o solutie astfel incat, din luna aprilie, tinerii insuratei vor spune „da” intr-o sala amenajata in sediul Politiei Comunitare de pe Bulevardul Independentei. Pe multi a mirat decizia edilului, carea fost luata dupa ce in bugetul votat erau prevazute cheltuielile pentru plata chiriei din cladirea-simbol, adica 150.000 lei.

Oricum, alegerea noului sediu al Serviciului Starii Civile este total neinspirata. Cladirea, fiind una de patrimoniu, nu a putut fi reabilitata si de aceea, chiar la intrare, caramizile unui balcon situat deasupra usii principale pot pica oricand in capul viitorilor miri. Cat despre camera in care se va oficia casatoria, aceasta arata jalnic, chiar si dotata cu cel mai frumos mobilier.

Intr-un parc darapanat se vor putea face si poze, doar daca atat prospat casatoritii, cat si invitatii lor au actele de identitate la ei. Altfel, politistii comunitari nu vor permite accesul pentru ca doar sunt la ei „acasa”. La aceasta solutie s-a ajuns dupa ce alesii locali au decis sa nu achizitioneze Casa Casatoriilor la pretul nenegociat de 900.000 de euro.

In prezent, pretul acestei cladiri a depasit un milion de euro, iar comunitatea oamenilor de afaceri ploiesteni cauta variante pastrarea ei in patrimoniul local.