Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a inaugurat ieri lucrarile de construire a autostrazii Bucuresti-Brasov. Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a participat joi la inaugurarea santierelor pentru construirea tronsonului doi (Moara Vlasiei-Ploiesti) al autostrazii Bucuresti-Brasov.

Lucrarile au inceput in trei puncte, la Moara Vlasiei, Potigrafu si Barcanesti, urmand sa fie finalizate intr-o perioada de trei ani. Constructorii vor utiliza 4, 3 milioane de metri cubi de terasamente, 462.000 de tone de mixuri asfaltice, precum si 510.000 de metri cubi de balast. Tronsonul va fi prevazut cu patru noduri rutiere, precum si cu 1, 2 kilometri de poduri si pasaje.

Cel de-al doilea tronson va avea o lungime totala de 42,5 kilometri, cu doua benzi pe sens, iar lucrarile vor fi realizate de consortiul romanesc format din firmele PA&CO International-Eurotrading Construct-UMB Spedition-Comaxa, care a castigat licitatia organizata de Ministerul Transporturilor in septembrie 2006, costul de construire ridicandu-se la 200 milioane euro.

Autostrada Bucuresti-Brasov va fi impartita pe cinci tronsoane, iar lucrarile sunt estimate la 1,6 miliarde de euro.(