Patronul strandului din Geoagiu Bai a fost arestat pentru spalare de bani si evaziune fiscala. Din grupul infractional face parte si un magnat local al alcoolului, fost consilier judetean PSD.

Prejudiciul creat prin delapidare se ridica la aproximativ 7,1 milioane de lei. Patru oameni de afaceri din judetul Hunedoara sunt cercetati intr-un dosar in care sunt acuzati de spalare de bani.

Patru oameni de afaceri hunedoreni au primit, ieri, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, fiind acuzati de spalare de bani, delapidare si fals in inscrisuri.

Cazul grupului de oameni de afaceri hunedoreni a fost in vizorul ofiterilor BCCO Alba Iulia si a procurorilor DIICOT din vara anului trecut. Miercuri a fost organizata o actiune in cadrul careia au avut loc 14 perchezitii domiciliare si la sediile unor societati comerciale investigate, fiind chemate la sediul DIICOT, un numar de 12 persoane pentru audieri.

Ieri, sapte dintre acestia au fost prezentati Tribunalului Hunedoara, care a dispus ca patru dintre invinuiti, Dorel Ioan Depcea (foto), Danut Ionescu, Catalin Davidescu si Adrian Ioan Bintintan, sa fie arestati preventiv pentru 29 de zile. Impotriva lui Dorin Miclaus, instanta a dispus luarea masurii de interdictie de a parasi tara

Patru oameni de afaceri au fost retinuti pentru 29 de zile, fiind acuzati de delapidare, spalare de bani si fals in inscrisuri.

Printre persoanele cercetate in acest dosar se numara Dorel Ioan Depcea, care a avut o fabrica de alcool si apoi a preluat strandul din Geoagiu Bai, sotia sa Angela Depcea, fostul consilier judetean PSD Catalin Davidescu - patronul firmei de bauturi alcoolice "Ciquita" si Danut Ionescu, Adrian Ioan Bintintan si Dorin Miclaus.

De asemenea, a fost adus pentru audieri de la Penitenciarul din Timisoara Marius Andras, administratorul firmei Reparatii Termice Vulcantim SRL, din Tomnatic.

Anchetatorii au stabilit ca, in anul 2002, Marius Andras l-a cunoscut pe Dorel Depcea, pe atunci patronul unei fabrici de alcool din Orastie.

"Andras a emis facturi fiscale false din care rezulta ca a aprovizionat firma din Orastie cu utilaje si materiale de constructii, urmand sa primeasca 1% din valoarea inscrisa pe ele", a afirmat procurorul sef al Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT, Iovita Bacian. Dupa incasarea banilor, Marius Andras restituia sumele lui Dorel Depcea sau sotiei sale, Angela Depcea.

Procurorii DIICOT au stabilit ca, in timp, Depcea a introdus si cativa prieteni in retea, iar Andras a inceput sa emita facturi false catre alte 11 firme. Banii s-au intors la Danut Ionescu, Catalin Davidescu si Adrian Bintintan, oameni de incredere ai lui Depcea. z

Precizare

Zvonurile ca subprefectul de Hunedoara, Dan Pricajan ar fi cercetat de DIICOT au fost infirmate, ieri seara, de comisarul Traian Berbeceanu, seful BCCO Alba Iulia. Acesta a declarat ca societatea la care Pricajan a fost administrator nu are implicatii de natura infractionala in dosar.