Gabriel Vlase, presedintele executiv al PSD Bacau si sef al Cancelariei lui Mircea Geoana, a precizat ca la intilnirea convocata marti de Traian Basescu exista probabilitatea ca seful statului sa incerce sa-l elimine politic pe premierul Tariceanu propunind PSD sefia Guvernului. Vlase spune ca PSD Bacau refuza categoric varianta guvernarii.

Prezent vineri in Bacau pentru a se consulta cu liderii locali ai PSD in privinta unui posibil parteneriat la guvernare intre social democrati si liberali, si deputatul Viorel Hrebenciuc a declarat ca se asteapta la o serie de propuneri surpriza venite din partea presedintelui Basescu in timpul consultarilor programate sa se desfasoare in data de 20 martie la Cotroceni.

Hrebenciuc a amintit in acest sens de o propunere venita din partea PNL care ar include chiar oferirea unui post de prim ministru social democratilor, precum si de alte solicitari, mai putin publice, facute de alte formatiuni politice.

“Niciuna dintre aceste propuneri nu ne este, insa, favorabila, asa ca nu vad de ce le-am accepta. Mai bine ii lasam pe ei sa se bata pana nu mai pot iar noi sa venim mai pe urma sa ne vedem de treaba noastra”, a mai punctat Viorel Hrebenciuc, care a fost, ca si in alte ocazii de acest gen, destul de zgarcit in declaratii.

Deputatul Gabriel Vlase a declarat, insa, ca un eventual parteneriat cu PNL nu presupune, insa, si venirea PSD la guvernare. “Probabil ca ii vom sustine pe liberali in conditiile in care vor sustine si ei proiectele noastre, dar nici nu se pune problema participarii noastre la guvernare”, a mai punctat Vlase.

Presedintele executiv al PSD Bacau a lansat si un atac virulent la adresa primarului liberal Romeo Stavarache. “Baiatul asta, e adevarat, fost membru PDSR, minte cu o nonsalanta incredibila. A promis in Bacau stadioane, spitale, farmacii economat, mai nou- apa calda gratuit, dar nimic din acestea nu se vede.

Dupa ce a cistigat alegerile, am avut o intrevedere in care am convenit ca cele 30 de zile de campanie electorala au trecut si, din acel moment, indiferent de culoarea politica, toti trebuia sa muncim pentru interesele Bacaului. A durat foarte putin pina cind Romica a demonstrat ca minte fara nerusinare inclusiv in privinta intereselor Bacaului”, a mai precizat Gabriel Vlase.

La rindul sau, conform Hotnews.ro, si presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri, la Craiova, ca social-democratii ar putea sprijini un cabinet de tehnocrati sau, in anumite conditii, un guvern de uniune nationala.“Nu putem astepta oricat dupa Tariceanu. Intr-o democratie, pentru a forma o majoritate guvernamentala exista mai multe solutii.

Prima ar fi sprijinirea unui guvern minoritar, care sa nu aiba in compozitie Alianta PNL-PD. Daca aceasta solutie nu va gasi sprijin in Parlament, atunci se poate merge pe ideea unui guvern mai tehnocrat sau, la limita, a unui guvern de uniune nationala. Anticipatele sunt ultima solutie in democratie”, a spus Geoana.

Liderul PSD a precizat ca avem nevoie de o guvernare stabila pentru urmatorii doi ani. “Parerea mea este ca vom avea alegeri pentru Parlamentul Romaniei abia in primavara anului 2009”, sustine Mircea Geoana.