La inceputul lunii februarie, Serviciul Public Finante Locale Ploiesti a trimis 15.381 de somatii si titluri executorii pentru persoane fizice care nu si-au achitat impozitele si taxele locale sau amenzile pe anul 2006.

Fata de anii trecuti, cand inspectorii fiscali au practicat sechestrul pe bunuri numai in cazul persoanelor juridice, anul acesta se pare ca aceeasi sanctiune le pandeste si pe persoanele fizice.

Potrivit sefului acestui serviciu, Ion Marina, datoriile acestor persoane sunt incluse intre 20 lei si 8.000 lei, cele mai multe somatii fiind pentru amenzi neplatite, urmate de taxele pentru parcare, de impozitele pentru cladiri si impozitele pentru terenuri.

"Cred ca de anul acesta vom incepe sa punem sechestru pe bunuri si la persoanele fizice, mai ales acolo unde descoperim ca cei vizati sunt rai platnici, dar ar avea cu ce sa plateasca. Deocamdata nu putem vorbi despre un numar exact al celor care vor fi executati silit, pentru ca abia au fost confirmati in baza de date.

Pentru acest lucru este nevoie sa mergem pe teren”, ne-a declarat seful acestui serviciu, Ion Marina. Pana pe 31 martie, finalul primului termen de plata a taxelor si impozitelor locale, doar 8 inspectori vor merge pe teren. Acestora li se vor adauga ulterior inca 12 functionari, care vor bate din usa in usa pentru recuperarea datoriilor.

Cel putin unul dintre cei 20 de inspectori va fi nevoit sa mearga si in zonele unde-si fac veacul prostituatele Ploiestiului pentru a recupera datoriile rezultate din amenzile din anii trecuti. Cea mai ghinionista dintre “fetite” are de dat la bugetul local nu mai putin de 60.000 de lei.