Conform purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, subinspector Dan Radu, „in jurul orelor 9, respectiv 9.30, o persoana neidentificata a anuntat prin intermediul Serviciului Apeluri de Urgenta ,,112” faptul ca in incinta unei rafinarii ploiestene, respectiv a sectiilor Cracare Catalitica si Piroliza se afla amplasate doua bombe care vor exploda la ora 13.

La fata locului s-au deplasat lucratorii Politiei municipiului Ploiesti, Sectiei 4 Politie, Biroului A.E.S.T., echipa pirotehnica din cadrul D.P.I.R. al I.P.J. Prahova si Brigada Antiterorista a S.R.I. Prahova, care in urma controlului pirotehnic efectuat au constatat ca alarma a fost falsa, nefiind descoperite dispozitive explozive.

In prezent, cercetarile sunt continuate de catre Biroul A.E.S.T. din cadrul I.P.J.

Prahova, in vederea depistarii autorului apelurilor telefonice, sub aspectul savarsirii infractiunii de “Alarmarea fara motiv intemeiat a organelor specializate pentru a interveni in caz de pericol, ori a organelor de mentinere a ordinii publice”, urmand ca dosarul cauzei sa fie declinat spre competenta solutionare D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Prahova