Noul Consiliu de Administratie de la UM Cugir, numit recent de presedintele AVAS, va administra procedura de externalizare a serviciilor neproductive. In joc este o suma cuprinsa intre 5 si 10 milioane de euro, in conditiile in care mai mult de jumatate din patrimoniul actual al uzinei de armament nu este utilizat.

Hale de zeci de mii de metri patrati, suprafete insemnate de teren, utilaje scoase din uz, un club muncitoresc, un stadion, o cabana la munte plus alte multe obiective vor fi scoase la vanzare prin licitatie.

Potrivit presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, acest proces va fi coordonat de Consiliul de Administratie si de Compania Nationala Romarm. Noul CA de la UM Cugir este format din Emil Muntean, Adrian Murg si Cristian Simu, toti membri ai PNL. Director general a fost numit un alt liberal, Romulus Micu. Chiar presedintele PNL Cugir, Mihai Nicusor, a fost desemnat in fruntea Romarm, tot de Atanasiu.

Intrebat daca aducerea unor persoane exclusiv liberale in conducerea societatii va fi benefica pentru UM Cugir, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a raspuns sec: "Nu o faceam daca nu credeam acest lucru".

Incompatibili

Doi dintre noii membri ai Consiliului de Administratie de la UM Cugir sunt considerati incompatibili de catre senatorul de Alba, Alexandru Peres. Unul dintre noii membri, Cristian Simu, este sef al Oficiului Prefectural Cugir, iar cel de-al doilea, Emil Muntean, este si director al Parcului Industrial infiintat chiar pe fostele active ale intreprinderii.

Seful Oficiului Prefectural, Cristian Simu, a declarat ca are 15 zile pentru a-si clarifica situatia.