Eugen Nicolaescu pregateste decapitarea organizatiilor liberale din judetul Mures. Birourile de conducere ale mai multor organizatii locale ale PNL din judetul Mures sunt pe punctul de a fi dizolvate. Printre acestea se numara cele din orasele Targu-Mures si Reghin, dar si conducerile organizatiilor comunale Zau de Campie si Papiu Ilarian.

Vicepresedintele PNL Mures, Teodor Giurgea, a confirmat ieri ca Biroul Politic Teritorial are nemultumiri legate de activitatea acestor organizatii. "S-a propus dizolvarea lor pentru inactivitate si pentru necorelarea deciziilor politice", a declarat Teodor Giurgea. El a precizat, insa, ca decizia finala se va lua la sfarsitul acestei saptamani.

"Biroul Politic Judetean nu are posibilitatea sa decida in aceasta directie. S-a discutat, dar decizia o va lua Delegatia Permanenta a filialei, care va avea loc in 24 martie, la care va participa si presedintele filialei, Eugen Nicolaescu", a spus Giurgea.

Surse neoficiale din cadrul PNL Mures spun, insa, ca decizia dizolvarii birourilor politice ale mai multor organizatii liberale ar avea la baza disensiunile aparute intre acestea si liderul Eugen Nicolaescu. Potrivit acelorasi surse, un sondaj de opinie realizat in judetul Mures a demonstrat ca partidul a inregistrat o scadere semnificativa in preferintele electoratului.

Declaratie

"Nu eu sunt nemultumit. Biroul Politic Judetean a luat in discutie activitatea acestor organizatii, a considerat ca nu isi fac treaba si a venit cu propunerea de dizolvare a lor. Daca in Delegatia Permanenta se va aproba, vom numi birouri interimare care se vor ocupa de organizarea de alegeri. Conform statutului vechi, fiecare presedinte venea cu lista sa.

Acum, presedintele poate sa ramana in functie si sa fie alegeri doar pentru restul membrilor biroului, dar pentru asta vom analiza fiecare caz in parte.

Noi avem deja niste concluzii, dar nu vreau sa le fac publice decat dupa sedinta Delegatiei permanente", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu, presedintele organizatiei judetene a PNL Mures.