Constantin Buza ramine fara constetatari in PNG Vrancea, dupa ce mai multi nemultumiti au anuntat ieri ca isi dau demisiile, in semn de protest fata de numirea sa in functia de presedinte si aducerea Fevroniei Stoica in partid. La rindul sau, Buza a anuntat ca va propune conducerii partidului excluderea celor care au participat la sedinta care a avut loc ieri dimineata la sediul organizatiei.

Atmosfera in PNG Vrancea parea sa se fi linistit, dupa ce in urma cu o luna peste 30 de membri au trimis un protest lui Gigi Becali, in care ii cereau sa renunte la Buza. Ieri insa, nemultumitii s-au adunat din nou la sediu pentru a decide care este viitorul lor politic.

Conflictul s-a redeschis si ca urmare a intrarii in PNG a fostei senatoare PSD Fevronia Stoica si a conservatorului Gicu Vrinceanu. Chiar in timpul sedintei si-a facut aparitia si Constantin Buza. Acesta a spus ca Dan Avram, fostul prim vicepresedinte PNG Vrancea, nu mai este membru de partid si a chemat Politia pentru a-l da afara din sediu.

"Scandalul din filiala este provocat de o singura persoana, care are un comportament deviant, de aceea am chemat politia", a justificat Buza. Acesta a precizat ca nemultumirile sint provocate de faptul ca are "misiunea ingrata" de a schimba o parte din conducerea rganizatiei.

"Daca eu ramin cu domnul Dan Avram vicepresedinte, atunci am venit degeaba", a declarat Constatin Buza. Presedintele PNG a mentionat ca a depus plingere la Parchet impotriva lui Dan Avram, care l-ar fi amenintat simbata, atunci cind a venit la sediu. Cei doi politisti care au sosit pentru a lamuri situatia au plecat asa cum au venit.

Atunci cind au intrat in sala care avea loc sedinta contestatarilor lui Buza, vicepresedintele Ion Serban le-a prezentat legitimatia de membru PNG, iar cei prezenti au spus ca are loc o sedinta a organizatiei de tineret. In aceste conditii, politistii i-au spus lui Constantin Buza ca ei nu au ce face, deoarece situatia trebuie clarificata in instanta sau pe alta cale.

"Pesedistii vor sa ne acapareze munca"

Contestatarii doctorului Constantin Buza au sustinut ca acesta vrea sa instituie dictatura in organizatie si sa aduca oameni din PSD, care sa le ia locul in conducerea PNG Vrancea dupa ce au revitalizat organizatia. "Noi am muncit aici cu forte proprii. Partidul este format aproape trei sferturi din tineret si are 5.000 de membri.

Din moment ce s-au adus oameni din PSD, vrem sa ne dam demisia", a spus Dan Avram. Acesta a spus ca Gigi Becali nu a dat bani pentru functionarea organizatiei si ca a cheltuit din buzunar 70 de milioane lei vechi pentru activitatile de partid. "Imi este scirba de modul in care George Becali a numit un om al PSD- ului, care este cuscru cu Ristea Priboi", a declarat Vasile Corchi, presedintele PNG Focsani. Vicresedintele Ion Serban ca tinerii sint desconsiderati in partidului lui Gigi Becali.

"La conducerea filialei a fost numit un pesedist din vechea garda, iar ieri s-au prezentat tot niste pesedisti care vor sa acapareze munca Biroului Permanent", a sus Ion Serban. Dan Avram, Vasile Corchi, Ion Serban, Cristian Zirna, presedintele organizatiei de tineret si ceilalti membri au anuntat ca isi dau demisia din partid si ca isi vor cauta o noua formatiune politica.

La rindul sau, Constantin Buza a anuntat ca, in urma unei consultari cu Gigi Becali, si cu secretarul general Costel Ciulina, a decis ca astazi sa ceara conducerii PNG excluderea tuturor celor care au participat la intrunirea de ieri. "M-am consultat cu dl presedinte Becali si cu secretarul general si le-am propus excluderea celor care nu respecta statutul si disciplina de partid.

Au fost de acord in principiu. Miine dimineata (azi - n.r.) voi formula in scris aceasta propunere. Toti cei care au participat astazi (ieri- n.r.) la aceasta conferinta de presa si mi-au dezonorat imaginea de partid vor fi exclusi", ne-a declarat Constantin Buza. Acesta a anuntat ca a propus conducerii partidului un nou Birou Judetean, din care nu fac parte unii dintre cei care il constesta, cum ar fi Dan Avram, Vasile Corchi si Cristian Zirna.

Constantin Buza a spuns ca acestia "s-au trezit" daca au luat decizia de a demisiona si i-a acuzat ca a protestat fata de numirea sa deoarece "cineva are interesul sa denigreze PNG". (Mihai BOICU)

Fevronia Stoica si Gicu Vrinceanu au intrat in PNG

Constantin Buza i-a adus in PNG pe fosta sa colega de partid Fevronia Stoica si pe Gicu Vrinceanu, pina acum vicepresedinte al PC Vrancea si fost consiler local pentru o vreme. Cei doi au fost prezentati simbata, in cadrul unei conferinte de presa.

Fevronia Stoica, presedinta Colegiului Farmacistilor din Vrancea, a fost exclusa anul trecut din PSD deoarece a fost acuzata ca a pus la cale inlaturarea lui Marian Oprisan din functia de presedinte al organizatiei. Fosta senatoare a declarat ca nu astepta decit solicitarea doctorului Buza pentru a intra in PNG. "Am venit la dl Becali deoarece am vazut un mesaj care mi-a atras atentia, ca pe primul plan al activitatii acestui partid este trecuta sanatatea", a declarat Fevronia Stoica.

Gicu Vrinceanu a evitat sa vorbeasca despre nemultumirile pentru care a plecat din rindul conservatorilor si a precizat ca a intrat in PNG in urma unei discutii cu doctorul Buza. "Acum au venit numai doua persoane, dar data viitoare va fi un numar mult mai mare", a promis Constantin Buza.