Patronul echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, urmarit penal in dosarul Gazeta, il acuza pe presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, ca ar fi facut presiuni asupra sa, ca sa renunte la un proces pornit impotriva autoritatilor judetene. Marius Nicoara respinge aceste acuzatii.

Omul de afaceri, Arpad Paszkany, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, afirma ca presedintele PNL al Consiliului Judetean, Marius Nicoara, l-ar fi amenintat ca ii va bloca un important proiect imobiliar in Bucuresti daca nu va renunta la un proces pornit impotriva autoritatilor judetene.

Este vorba de proiectul Esplanada, considerat drept cel mai important proiect imobiliar din Europa Centrala si de Est. Proiectul este derulat de holdingul multinational Trigranit, printre actionarii caruia se numara si Arpad Paszkany.

De asemenea, Arpad Paszkany a declarat ca ar fi fost amenintat si cu blocarea proiectului mall-ului Polus din Cluj. Acesta a fost preluat de un alt actionar al holdingului Trigranit, concernul austriac Immoeast.

Arpad Paszkany mai declara ca o serie dintre liderii PNL Iasi, apropiati ai rivalului sau in afaceri, Iulian Dascalu, ar fi implicati in presiunile la care ar fi fost supus din partea presedintelui Consiliului Judetean Cluj. Concret, ar fi vorba de deputatii Cristian Adomnitei si Radu Fenechiu.

Actualul sef al TNL, Cristian Adomnitei, a fost, in perioada 1999-2000, director de constructii la Iulius Grup. Radu Fenechiu ar fi fost amic cu Iulian Dascalu inca din perioada in care era consilier judetean.

Conflictul a pornit dupa ce omul de afaceri Arpad Paszkany a contestat licitatia organizata de Consiliul Judetean pentru construirea primului mall din Cluj. Contractul a fost castigat de rivalul sau, omul de afaceri iesean Iulian Dascalu.

Ulterior, Arpad Paszkany a renuntat la proces dupa ce Iulian Dascalu i-a oferit un teren de fotbal si un contract de publicitate pentru echipa CFR Cluj. Arpad Paszkany este urmarit penal in dosarul Gazeta, in care noua manageri de presa au fost deja trimisi in judecata pentru santaj. Omul de afaceri a anuntat ca se va prezenta maine la Parchet.

Presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a respins, intr-un interviu acordat RFI Cluj, toate acuzatiile lui Arpad Paszkany. El spune ca nu intelege de ce il ataca Arpad Paszkany, pentru ca nu ar fi facut altceva decat sa incerce sa il ajute, in limitele legii.

Pe de alta parte, Marius Nicoara a afirmat ca relatiile sale cu liderii PNL Iasi au fost strict politice. El a amintit ca, de pilda, deputatul Radu Fenechiu, a votat impotriva alegerii sale ca vicepresedinte la Congresul PNL.

Declaratia lui Arpad Paszkany, in format mp3:Declaratie Paszkany Arpad