Certificatele preschimbate

"Am sesizat asupra traficului cu certificate de luptator. Dosarele depuse de cei din gruparea Popescu sunt pline de falsuri, atat in declaratiile colegilor, cat si in celelalte probe anexate. Din Monitorul Oficial am aflat cu stupoare ca din Turda si-au inaintat dosare chiar si persoane despre care nici nu am auzit!” - sustine purtatorul de cuvant, Dan Zahan.

Teancul de documente xeroxate pe care mi l-a pus la dispozitie pentru documentare este impresionant si pentru un avocat! Daca numai jumatate din cele afirmate de Zahan se vor dovedi adevarate, ar trebui un adevarat cataclism care sa schimbe situatia si lumea ar fi cu totul alta.

Discutia este greu de urmarit pentru ca patima si revolta fata de cei care le contesta „adevarul” ii domina discursul.

Ma tem ca nu pot cuprinde intr-un articol de ziar toata increngatura de ilegalitati care mi s-a enumerat in numai o ora de conversatie cu fostul coleg de scoala.

Mi-e frica sa nu am soarta unui confrate care a gresit aprecierile fata de revolutionari!

"Greva si-a atins scopul”

Conform afirmatiilor lui Zahan, greva si-a atins scopul. Este motivul pentru care, dupa numai zece ore, a fost incheiata.

"Ni s-a asigurat asistenta medicala. Masina jandarmilor ne-a dus la Guvern, la Parlament, la Subsecretariatul de stat pentru problemele revolutionarilor, la DNA. Peste tot actele noastre au fost inregistrate si am fost asigurati ca situatia se va verifica cu temeinicie si se va rezolva.

Ni s-a recomandat sa avem incredere si sa stopam greva foamei pentru ca organele respective sa nu lucreze sub presiune.

Urmatoarea etapa a luptei noastre va fi inaintarea de plangeri penale individuale pentru fiecare dintre cei care au incalcat legea.”

Dupa numai zece ore de greva, turdenii au considerat ca au obtinut satisfacerea revendicarilor enumerate in Comunicatul din 6 martie a.c. (printre altele si demiterea procurorului Dan Deac! s-a obtinut demisia atat de repede!?) si si-au strans bagajele.

Asa a scapat Bucurestiul de un spectacol mai prelungit si cei 10 turdeni au putut lua, luni seara, trenul spre casa.

Avantaje pentru luptatori

Lista avantajelor de care beneficiaza cei care detin certificatul in cauza este impresionanta.

Obtinerea actului in forma preschimbata se traduce, pentru persoana respectiva, in vreo 30.000 de lei (plata retroactiva!?), o renta viagera de 1.380 lei (lunar! pana la moarte!), plus terenuri, spatii comerciale primite cu fel si fel de prioritati, asistenta medicala gratuita, alte gratuitati pe transportul local si pe calea ferata nationala, si multe altele.

Simpla enumerare ingrozeste pe un om obisnuit care trebuie sa innoade in fiecare luna salariul minim pe economie.

Problema revolutionarilor turdeni este foarte complicata. Acuzele curg din ambele tabere. Sentintele judecatoresti sunt atacate si rasturnate consecutiv. E plina Turda noastra de revolutionari nemultumiti. Asa cum nu am aflat inca adevarul despre ce s-a intamplat cu adevarat in decembrie ΄89, va mai curge multa apa pe Aries pana vom afla care au fost adevaratii revolutionari.

Lupta lor, cea de la revolutie si cea pe care o duc de atunci incoace, inseamna, in cele din urma, asigurarea unei vieti plina de satisfactii. Materiale, in primul rand!