Ludovic Orban, vicepresedinte al PNL a fost prezent, saptamana trecuta, in Valcea. Vizita a fost determinata de incheierea campaniei electorale pentru scaunul de primar al comunei Tetoiu.

Acesta a trecut si pe la sediul organizatiei judetene a PNL Valcea unde a comentat cateva aspecte legate de un eventual pact cu PSD, de retragerea ministrilor PD de la guvernare sau atitudinea presedintelui Traian Basescu fata de premier si membrii PNL. In ceea ce priveste o viitoare alianta cu social democratii lui Mircea Geoana, Orban a desfiintat toate zvonurile lansate pana acum.

Vicepresedintele liberal a specificat care a fost si va fi natura relatiilor dintre membrii partidului sau si cei ai PSD. “E o minciuna sfruntanta! De 17 ani PNL e adversarul Frontului Salvarii Nationale (FSN) si al fractiunilor desprinse din FSN. Intre noi si PSD e o prapastie care nu poate fi trecuta de azi pe maine.”, a spus Ludovic Orban.

La randul sau, Emilian Francu, presedintele PNL Valcea a sustinut ca “nu poate sa existe o alianta parlamentara intre PNL si PSD”. Pentru ca in ultimile zile mai multi oameni politici au vorbit despre remaniere guvernamentala si scoaterea ministrilor PD din guvernul Romaniei, Orban apreciaza toata aceasta chestiune ca fiind doar o speculatie a unora.

“Speculatia privind excluderea PD de la guvernare e lansata de liderii PD, de liderii fugarilor din PNL care incearca sa incropeasca un minipartid, dar sunt foarte prezenti pe anumite surse media, de analistii politici care s-au constituit intr-un fan club Traian Basescu.”, a declarat vicepresedintele PNL.

Orban vrea sa vada dosarul lui Basescu

Ludovic Orban a mentionat ca divergentele create in interiorul guvernului si in Alianta D.A se datoreaza lui Traian Basescu, si nu liberalilor sau presedintelui PNL. In 2006, conform spuselor lui Orban, presedintele Romaniei a atacat de 32 de ori PNL-ul si ministrii liberali.

“Din pacate, ultimii doi ani si ceva de cand a fost ales Traian Basescu presedinte, reprezinta o suita de certuri, scandaluri, crize politice. Cea mai mare parte au fost iscate de Basescu si de camarila din jurul lui si mai ales de vointa bolnavicioasa de a transforma toata clasa politica intr-o echipa de mateloti care sa frece puntea si sa traga de vasle in ritmul impus de el.

Tensiunea existenta, certurile, scandalurile nu mai pot sa continue, deja afecteaza societatea. Trebuie gasita o solutie politica care sa puna punct scandalurilor, care sa asigure stabilitatea politica in Romania si sa permita Guvernului, structurilor administratiei sa puna in practica programul post aderare.”, a afirmat Ludovic Orban.

Pentru ca Tariceanu a facut public faptul ca CNSAS-ul nu a gasit vreun act care sa ateste ca a colaborat cu securitatea, liberalul vrea ca si presedintele sa faca acelasi lucru, convins fiind ca Traian Basescu are un dosar intocmit de securitate.

“Nici pana azi nu exista un dosar al lui Basescu, ori, tinand cont de functiile pe care le-a ocupat inainte de 1989, este imposibil sa nu fi avut dosar! Nu cred ca o sa-l faca public.”, a comentat Ludovic Orban.