Scandia Romana SA, producatorul de conserve de carne si pateuri, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 45,7 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 20 la suta fata de anul 2005.

Scandia Romana a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 38 milioane de euro, ceea ce a reprezentat o crestere cu 76 la suta comparativ cu anul 2004. Compania care produce marca Pate Sibiu a reusit astfel ca in doi ani sa isi dubleze cifra de afaceri.

“Cresterea cifrei de afaceri a consolidat pozitia de lider a companiei pe piata pateurilor de ficat, unde Scandia Romana detine o cota valorica de 57 la suta”, se arata intr-un comunicat de presa al companiei, care face referire la statistica MEMRB, din decembrie-ianurie 2007.

Estimarile pentru 2007 ale Scandia Romana indica o crestere de 15 la suta a cifrei de afaceri, prin consolidarea marcilor existente si extinderea gamei de produse. “Deja au fost lansate doua noi sortimente de sunca, sunca Augusta - pozitionata ca produs premium - si sunca Paltinis, produs ce se adreseaza segmentului mediu al populatiei.

In plus, anul 2007 marcheaza si realizarea primelor exporturi ale companiei, datorate canalelor deschise de comertul intercomunicar”, precizeaza compania.

Potrivit datelor Scandia Romana, principalele contributii la atingerea cifrei de afaceri de peste 45 milioane de euro au venit din partea marcilor Pate Sibiu, Pate Bucegi, crenvurstii Cardinali si mancarurile Traditii.

Pate Sibiu se afla in topul preferintelor consumatorilor din Romania, conform raportului Mercury Research, de la sfarsitul anului 2006. “Produsul Pate Bucegi si-a consolitat pozitia de lider de piata, fiind si in anul ce s-a incheiat cel mai bine vandut produs in gama pate de ficat”, arata compania.

Scandia estimeaza cresterea pietei de conserve cu 5 la suta

Conform datelor oficiale, preluate de compania Scandia Romana, piata de conserve din carne din Romania a inregistrat in 2006 aproximativ 52 milioane de euro, la nivel de pret de producator, pentru 2007 oficialii Scandia estimand o crestere a pietei de aproximativ 5 la suta.

Scandia Romana a devenit la inceputul acestui an partenerul oficial al Asociatiei Sibiu - Capitala Culturala Europeana.

“Sponsorizarea acordata, in valoare totala de peste o jumatate de milion de euro, reprezinta o confirmare a interesului manifestat de Scandia Romana pentru valorile traditionale ce reprezinta Romania, pentru orasul Sibiu si dezvoltarea sa culturala pe termen lung”, declara Sorin Bozdog, director general adjunct Scandia Romana.

In prezent, compania are peste 900 de angajati si produce diferite sortimente de conserve, impartite in patru categorii: pate, conserve de carne, crenvursti si mancaruri traditionale.