Familia unui copil nascut mort vrea sa dea in judecata medicii. Medicii au constatat dupa cinci ore de travaliu ca inima copilului a incetat sa bata. Conducerea Clinicii de Ginecologie exclude culpa medicala.

Personalul medical de la Clinica de Obstetrica- Ginecologie I din Targu-Mures este acuzat de neglijenta in serviciu, dupa ce un bebelus s-a nascut mort. Familia copilului nascut mort a venit din judetul Harghita la Targu-Mures si acum este gata sa dea in judecata medicul, despre care spun ca nu s-a preocupat de soarta mamei aflata in travaliu. "Vrem sa aflam adevarul.

Ce s-a intamplat si de ce a murit copilul nostru", spune Sandor Markos, tatal baietelului.

Seful Clinicii, doctorul Szabo Bela, exclude, insa, culpa medicala in acest caz. Medicul spune ca rezultatele preliminare ale anchetei au indicat drept cauza a decesului hemoragii subepicardice mari, a caror cauza medicii nu o pot explica.

"Pot fi cauze fetale, factori ce pot interveni in alterarea starii patologice a fatului, cum ar fi nasterea in sine", a spus dr. Szabo Bela. seful Clinicii spune ca in doua saptamani va avea rezultatul examinarii microscopice, care va indica exact cauza decesului.

Seful Clinicii afirma ca de un an si jumatate nu s-a mai inregistrat la Clinica din Targu-Mures vreun caz similar, desi numarul nasterilor asistate in clinica pe care o conduce este de circa 2.500 anual.

Seful Clinicii a mai precizat ca femeia avea ca antecedente un avort si o laparoscopie din pricina unui chist ovarian, iar ca factor de risc RH-ul negativ, insa niciunul din acestea nu au afectat sarcina in mod direct.

Medicii spun ca pacienta a ajuns la Targu-Mures in 10 martie, cu o sarcina de 39 de saptamani si fatul viu. Dr. Szabo Bela a sustinut ca femeia a fost atent tinuta sub observatie medicala, facandu-i-se o data la doua zile examinari de specialitate, care aratau ca fatul este in stare de sanatate buna, insa lucrurile s-au schimbat imediat ce femeia a acuzat contractii.

Medicul a spus ca in 16 martie, in jurul orei 18.00, femeia a fost transferata la sala de nasteri, iar dupa ora 23.00 au inceput contractiile si s-a constatat ca nu se mai aud batai cardiace fetale.

"Atunci nu avea modificari de col, nu era in travaliu. A nascut in jurul orei 2:45. La examinarea macroscopica a fatului nu s-a gasit nimic relevant, de genul nod cordon ombilical", a precizat Szabo Bela.