Un autocar plin cu primari si consilieri ai PSD Maramures a luat ieri drumul Europei. Cei 33 de alesi vor vizita Parlamentul European, la invitatia lui Dan Mihalache. Costurile "deplasarii de lucru" vor fi suportate chiar de Uniunea Europeana

Un numar de 33 de membri ai PSD Maramures, printre care primari, viceprimari, consilieri locali sau judeteni, cati sa incapa intr-un autocar, au plecat ieri spre Bruxelles.

Membrii partidului "celor trei trandafiri" au fost invitati de deputatul maramuresean Dan Mihalache, care este si europarlamentar, sa viziteze locul in care se iau cele mai importante decizii in privinta Uniunii Europene: Parlamentul European.

Insa, vicepresedintele PSD Maramures, Catalin Chereches, a declarat ca nu este vorba despre o simpla excursie: "Deputatul Dan Mihalache, fiind europarlamentar, are dreptul, conform statului, sa invite in fiecare an 100 de vizitatori la Parlamentul European.

Acum a ales aceasta varianta, de a invita o delegatie de 33 de persoane din cadrul organizatiei judetene a partidului nostru pentru o vizita de informare".

Sambata, cei 33 care si-au dovedit astfel "fidelitatea" fata de partid se vor intoarce in Maramures, cu siguranta, mai informati, dupa ce vor fi petrecut doua zile in Bruxelles pe cheltuiala UE.

Consecinte

Timisoreanul Dan Sorin Mihalache a devenit deputat in 2004, fiind inscris pe listele electorale ale PSD Maramures ca o recompensa din partea fostului prim ministru Adrian Nastase, al carui consilier a fost.

La momentul respectiv, hotararea social democratilor de la "centru" de a le ocupa maramuresenilor un loc pe listele parlamentare a fost privita ca un gest de neincredere in filiala judeteana.

Gestul lui Mihalache de a-i invita pe pesedistii din administratiile maramuresene pare punctul final al reconcilierii si, cu siguranta, ii va aduce sustinerea acestora in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European.