Pronuntarea a fost data ieri de catre judecatorul Mihai Stoian, iar Ulise Grosu a anuntat ca va face recurs. La ultimul termen a procesului, Primaria invocase doua exceptii fata de actiunea formulata impotriva sa.

Grosu a dat in judecata Primaria Focsani sustinind ca focsanenii platesc o factura mai mare la caldura catre ENET SA, datorita pretului cu care apa rece "pleaca" de la CUP RA catre societatea de termoficare. "Ma asteptam la o asemenea sentinta. Dar voi lupta in continuare! Voi face recurs impotriva hotaririi.

Exceptiile invocate de Primaria Focsani (n. r. - lipsei calitatii procesuale pasive si inadmisibilitatii) nu au nici o temeinicie. Primarul conduce serviciile publice, coordoneaza realizarea serviciilor publice de interes local, numeste, sanctioneaza, demite, etc. conducerile de la CUP si ENET, astfel ca era normal sa dau in judecata Primaria si nu cele doua institutii", ne-a declarat ieri Ulise Grosu.

Pe de alta parte, Agentia Nationala de Reglementare a Serviciilor Publice de Gospodarire Comunala a trimis o adresa CUP-ului prin care ii cere un raport complet asupra pretului apei reci. Totodata, Ulise Grosu sustine ca a trimis la Curtea Europeana a Drepturilor Omului o serie de acte referitoare la un alt proces pierdut anul trecut.