Amenajarea subsolului Bisericii Romano-Catolice continua. Aici urmeaza sa fie deschis, in curind, un spatiu multicultural. Toata lumea stia ca, la subsolul lacasului de cult din Piata Mare, a fost un mic cimitir, astfel ca nu trebuie sa mire pe nimeni ca lucratorii au dat de oase.

S-au gasit 72 de cripte si mai bine de 40 de schelete umane datind din secolele XVIII-XIX. Scheletele au fost ridicate si ingropate, in cadrul unei ceremonii religioase, la Cimitirul Catolic din Sibiu.

Schelete inhumate

In urma cu citeva saptamini, la subsolul cladirii Bisericii Romano-Catolice din Piata Mare, au inceput o serie de lucrari, pentru amenajarea si modernizarea unui spatiu multicultural.

Cu aceasta ocazie, echipa de arheologi au descoperit, in cele 6 incaperi ale incintei, cripte in care se aflau schelete umane ale unor personalitati sibiene din secolele XVIII-XIX. Ieri, in jur de 30 de schelete intregi si 12 schelete de copii au fost ingropate la Cimitirul Catolic din Sibiu.

"Pentru ca vrem sa respectam normele in vigoare, la reinhumarea scheletelor a avut loc si o slujba religioasa", a declarat, ieri, Sabin Luca, directorul Muzeului National "Samuel von Brukenthal".

Sicrie goale

In subsolul lacasului de cult, dintre cele 72 de cripte descoperite aici, specialistii au remarcat, dupa urmele gasite, ca 15 dintre acestea fusesera deja sparte. Din fericire, obiectele de valoare nu au fost luate.

"S-au recuperat, cu aceasta ocazie, multe obiecte de valoare, care au constat in elemente elitiste, blazoane, obiecte de podoaba din arama, obiecte de cult specific religiei catolice, rozarii, piese dispersate de imbracaminte, dar si multe alte astfel de elemente de acest fel", a declarat Adrian Georgescu, seful Sectiei de Istorie, din cadrul Muzeului National „Samuel von Brukenthal".

Potrivit expertului arheolog, unele sicrie de copii aveau inscriptionat pe ele data mortii persoanei respective, iar altele au fost gasite goale, dar inchise.

Potrivit expertului arheolog Mircea Lazar, delegat din partea Muzeului National „Brukenthal", lucrarile de amenajare a subsolului bisericii se desfasoara cu respectarea legislatiei in vigoare.