Curtea de Conturi a apelat la un anunt dat la mica publicitate pentru a chema la proces la Tribunalul Bacau toate persoanele si institutiile acuzate de nereguli in cheltuirea banilor Consiliului Judetean. Este vorba de nu mai putin de 74 de actuali si fosti consilieri judeteni, in fruntea cu Marian Oprisan, functionari ai CJ, precum si primari PSD, la care se adauga institutia CJ Vrancea.

Toti acestia "sint chemati in calitate de piriti in data de 11 aprilie 2007 la Tribunalul Bacau, sectia comerciala si de contencios administrativ si fiscal, dosar nr. 207/2006, in proces cu Curtea de Conturi a Romaniei- Camera de Conturi Vrancea", dupa cum se arata in anunt. Cei 75 de acuzati au fost chemati in judecata pentru suma de 2,3 milioane RON. Presupusul prejudiciu a fost descoperit de Camera de Conturi Vrancea in urma controlului efectuat la CJ in 2005.

Dosarul a fost trimis si la DNA si sta la baza procesului in care procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe Marian Oprisan si alte cinci persoane din fruntea CJ. Dosarul este pe rolul Judecatoriei Focsani. Procesul de la Tribunalul Bacau e intirziat de peste un an deoarece la o parte dintre acuzati nu au ajuns citatiile, pe motiv ca acestia au alta adresa.

Se pare ca unii dintre cei vizati nu au primit dinadins citatiile pentru a intirzia procesul. Intrucit judecatorii au cerut Curtii de Conturi adresele persoanelor chemate in judecata, institutia a ales aceasta modalitate de a-i instiinta pe acuzati ca trebuie sa se prezinte la proces pe 11 aprilie. In urma procesului de la Bacau, DNA a decis inceperea urmaririi penale impotriva lui Marian Oprisan si a Valeriei Teodorescu, fostul director economic al CJ, pe motiv ca acestia ar fi platit din bani publici avocatii pusi sa-i apere in acest dosar.