Ceasul de cancelarie al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pendulele poetilor Alecsandri si Cosbuc, ceasul generalului Averescu, Teodor Aman si cel al familiei Cantacuzino, donat recent de o ruda, toate aceste bogatii se ascund intr-o cladire care s-ar putea prabusi in orice clipa.

Expozitia de baza a Muzeului Ceasului din Ploiesti, unicul din tara, alcatuita din 500 de piese extrem de rare printre care se afla si doua ceasuri astronomice ce dateaza din 1544 si respectiv 1562 si un ceas de buzunar din 1652 se afla momentan in pericol. Asta pentru ca palatul care masora timpul din toate vremurile a inceput sa scartaie pe la incheieturi.

Incadrate de un gard de fier si cateva placute „Atentie pericol cadere stucatura”, zidurile vechi reprezinta un adevarat pericol atat pentru vizitatori, cat si pentru cei care trec prin zona. Daca nu esti atent oricand te poti trezi cu o caramida sau o bucata de zidarie in cap. „S-a inceput renovarea acoperisului. Constructorii spun ca vor fi gata in aprilie 2007.

Muzeul va intra tot in renovare, insa inca nu s-a stabilit daca isi va inchide sau nu portile pentru o perioada scurta de timp”, ne-au spus muzeografii. Muzeul ceasului are un patrimoniu constituit din circa 4000 de piese, ceasuri rare si componente. Mai bine de jumatate stau ascunse insa la subsol din lipsa de spatiu.