Consilierul judetean Silvestru Dogaru a ratat o licitatie organizata de Primaria Bacau. El a cerut 13 miliarde pentru o lucrare care a fost cistigata de o firma care a solicitat doar cinci miliarde.

Nu mai putin de sase firme s-au inscris la licitatia organizata de Primaria Bacau pentru dezafectarea zonei in care se va construi pasajul rutier subteran care va uni strazile Oituz si Stefan Gusa. Printre acestea s-a numarat si societatea Dogsilvprest, care apartine consilierului judetean liberal Silvestru Dogaru.

El este, dealtfel, cel care a cistigat, prin firma unei fine, licitatia de anul trecut pentru amplasarea gardurilor metalice de pe marginea trotuarelor din Bacau, garduri care anul acesta sint scoase pe motive de estetica. Daca ofertele celorlalte firme au oscilat intre 5 si 8,3 miliarde, firma lui Dogaru a pierdut spectaculos licitatia, venind cu cea mai mare oferta: 13 miliarde de lei.

In mod logic, lucrarea a fost cistigata de firma care a cerut pretul cel mai mic.

"... Trebuia sa cer inca doua miliarde"

Silvestru Dogaru spune ca pretul pe care l-a cerut i se pare normal si a fost calculat de trei experti de la firma sa, ba chiar ca lucrarile care se impun pentru dezafectarea zonei ar fi impus majorarea cu inca doua miliarde a sumei cerute.

"Da, eu am avut pretul cel mai mare pentru ca nu vreau sa mai fac munca patriotica! S-a calculat ca de acolo trebuie carate 5.000 de masini de material, iar la un cost de un milion de lei de masina se fac cinci miliarde numai cu transportul resturilor", sustine Dogaru.

Consilierul liberal se plinge ca nici din afacerea de anul trecut, cea cu gardurile, nu a iesit in cistig si spune ca a trebuit sa vina cu bani de acasa. "Am scos ban pe ban, pentru ca s-a licitat intr-un fel si s-a platit dupa aia altfel. Nu mai pot lucra in conditiile acestea; eu vin sa cistig bani ca orice om de afaceri", sustine Dogaru.