Inspectorii fiscali au stabilit ca avocatii Jidveianu nu au platit TVA si impozit pe venit in valoare de 375.000 de lei. Administratia Finantelor Publice (AFP) Alba Iulia a demarat procedura de executare silita a Cabinetelor Asociate de Avocatura Jidveianu Viorel si Jidveianu Olga pentru recuperarea la bugetul statului a sumei de 375.000 de lei. Tribunalul Alba a suspendat procedura de executare pana la finalizarea procesu-lui prin care cei doi avocati contesta actiunea institutiei de stat.

Potrivit Finantelor Publice, in cursul anilor 2003-2004, avocatii Jidveianu Viorel si Jidveianu Olga au incasat de la compania "Rosia Montana Gold Corporation" suma totala de 769.000 de lei pentru asistenta juridica.

Reprezentantii AFP au descoperit faptul ca acestia au inregistrat la capitolul venituri doar 25% din sumele incasate de la "Rosia Montana Gold Corporation". Neinregistrarea restului de 75% din valoarea contractului de asistenta juridica a fost motivata prin faptul ca "reprezinta cheltuieli efectuate in interesul clientului", pentru care, insa, nu au putut oferi documente justificative.

Familia Jidveianu a contestat procesul verbal incheiat de inspectorii fiscali. "Cei care ma acuza spun ca aceasta lege nu o iau in considerare pentru ca este o lege proasta", a declarat Viorel Jidveianu.