Marian Oprisan nu vrea cu nici un pret sa-l lase pe conservatorul Gheorghe Ivu in ATOP. Fostul sef al Politiei Focsani a cistigat la inceputul lunii februarie batalia pentru functia la Curtea de Apel Galati, printr-o hotarire irevocabila. Judecatorii au apreciat ca dispozia de revocare, din 19 decembrie 2005, nu era intemeiata. Pe 12 martie, Marian Oprisan l-a dat afara din nou din ATOP, fara a-i comunica, din nou, care sint motivele. Potrivit deciziei Curtii de Apel Galati din 8 februarie, col. (r) Gheorghe Ivu trebuia sa fie repus in functie si sa primeasca indemnizatiile cuvenite pentru sedintele care au avut loc de la 1 ianuarie 2006.

Judecatorii au apreciat ca Marian Oprisan trebuia sa motiveze dispozitia prin care il dadea afara pe conservator, deoarece revocarea este o sanctiune. De asemenea, revocarea nu a fost validata de plenul CJ, "astfel ca aceasta decizie nu-si poate produce efectele, independent de avizul de legalitate al Prefecturii", dupa cum se spune in hotarire.

Decizia Curtii de Apel Galati vine dupa ce ambele parti au facut recurs la hotarirea Tribunalului Vrancea, prin care Gheorghe Ivu primea indemnizatiile pentru sedintele la care nu a putut participa, insa nu se anula dispozitia de revocare.

Plingere pentru abuz in serviciu

Marian Oprisan nu a fost de acord cu decizia Curtii de Apel Galati si, pe 12 martie, l-a revocat din nou pe Gheorghe Ivu din functia de membru al ATOP, ca reprezentat al comunitatii. Colonelul a primit o instiintare in acest sens, semnata de secretarul general al judetului, Raluca Dan. Dispozitia de revocare are la baza o nota de fundamentare, care nu i-a fost comunicata si fostului politist.

Aceasta hotarire a baronului nu a fost trecuta prin plenul CJ, desi judecatorii Curtii de Apel Galati au spus in decizie ca daca Ivu a fost numit in functie prin validarea de catre plenul consilierilor judeteni, atunci trebuie revocat la fel din functie. Conservatorul ii va cere lui Marian Oprisan anularea actului pe motiv ca acesta "nu este altceva decit o sfidare a legii, o nerecunoatere a unei hotariri judecatoresti si un abuz de putere".

De asemenea, Gheorghe Ivu a anuntat ca astazi va face plingere impotriva lui Oprisan, la parchet, pentru abuz in serviciu. "Probabil ca motivul adevarat a-l revocarii este faptul ca am o alta culoare politica decit ceilalti consilieri care fac parte din ATOP", a declarat Ivu. In locul sau a fost numit in urma cu citeva zile fostul procuror Ion Sararu, care a fost propus pentru validarea in functie la sedinta de miercuri a CJ.

Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea, nu a raspuns ieri la telefon, pentru a-si spune punctul de vedere cu privire la aceasta situatie.