Trenuletul turistic de agrement a atras, din prima zi de functionare, sute de localnici, dar si turisti romani si straini

Trenuletul pus in circulatie sambata de Primaria Aradului a atras inca de la primele curse o multime de localnici si turisti. In ciuda frigului, aradeanul Gabriel Alexa si cei doi copii ai sai au vrut sa fie printre primii calatori ai ineditului mijloc de transport, unic in partea de vest a tarii. "Inca de cand am auzit ca va fi pus in circulatie, am planuit sa facem un tur al orasului. Este interesant si pentru copii sa vada unele locuri din oras, mai ales cladirile vechi.

Cat am stiut eu, le-am mai spus copiilor din istoria orasului. Vom veni si in alte sfarsituri de saptamana, pentru ca asa reusim sa vedem mai bine locuri din Arad, pe care nu le vedem cand circulam cu masina", a spus tatal celor doi copii. Conducatorul trenuletului turistic a fost mirat de numarul mare al celor care doreau sa faca un tur al municipiului.

"Ideea introducerii acestui tren a fost foarte buna, dovada fiind si numarul mare de turisti straini care au cumparat bilete", a declarat soferul.

Marea majoritate a celor care au facut un tur al orasului Arad s-au fotografiat cu trenuletul de agrement. Printre cei care au dorit sa viziteze municipiul de pe Mures au fost multi cetateni maghiari, aflati la rude in Arad. "Eu sunt dintr-un oras din Ungaria si este pentru prima data cand calatoresc cu un trenulet de acest fel.

Am vazut multe lucruri interesante in Arad, iar data viitoare cand mai vin la rude in Romania o sa mai fac o excursie cu acest tren", a spus Magda Ferencz, o turista din Ungaria.

De asemenea, printre pasagerii trenuletului de agrement au fost si studenti straini aflati la studii la cele doua universitati aradene.

Turistii care vor vizita municipiul pot calatori cu trenuletul de agrement prin zona Palatului Administrativ, pe langa Parcul Reconcilierii romano - maghiare, Cetatea Aradului, Centrul istoric al orasului, dar si pe langa strandul "Neptun".

Tarife:

Trenuletul turistic de agrement a fost adus din Monaco-Franta, fiind achizitionat, anul trecut, cu pretul de 75.000 euro. Mijlocul de transport este dotat cu 72 de locuri, dispuse in trei vagoane si ruleaza prin oras cu o viteza maxima de 35 de kilometri pe ora. Tariful pentru un tur, pe traseul anuntat de municipalitate, este de 1 leu pentru copii si elevi, respectiv 2 lei pentru adulti.