Oferta interna a agentiilor de turism care a prins la oamenii cu bani a fost agroturismul practicat in pensiunile din Maramures, locuri unde se mai sarbatoreste Pastele conform traditiilor stravechi.

“Preferate au fost pensiunile din zonele unde inrositul si incondeiatul oualelor, slujba de Inviere, mersul cu pasca la sfintit sunt obiceiuri pe care aproape nimeni nu le-a uitat” sustine Daniela Enache, director al unei agentii de turism din oras. Preturile sunt destul de piperate.

Astfel, o noapte de cazare cu pensiune completa costa intre 25 si 30 euro, iar pentru masa de Paste, turistii vor trebui sa scoata din buzunar inca 100 lei. Nici pensiunile de pe Valea Prahovei nu sunt mai ieftine. La Busteni, cazarea si masa la o pensiune de trei margarete costa 500 de lei! La hotelurile dotate cu jacuzzi, fitness, teren de fotbal pretuirile depasesc 550 lei pe noapte.

In schimb, prahoveanul de rand a preferat Bulgaria. “Cele mai multe bilete vandute le-am avut la Nisipurile de Aur din Bulgaria. Prahovenii au ales aceasta destinatie pentru tarifele avantajoase.

Astfel, o minivacanta de trei nopti, la un hotel de trei stele, cu toate serviciile incluse si masa festiva de Pasti, precum si cu posibiltatea unui circuit la bisericile din zona, in Noaptea de Inviere, costa cel mult 140 euro de persoana. Din pacate, bulgarii stiu sa-si promoveze mult mai bine turismul” a declarat Daniela Enache.

La agentia sa, printre destinatiile cautate de Pasti se mai regasesc Spania si Italia, si mai putin grecia sau Israel, asa cum se intampla anii trecuti.