Regia Autonoma de Transport Timisoara are de recuperat o datorie de peste 300 de milioane de lei vechi de la italianul Claudio Zambon, fostul patron al echipei de fotbal "Politehnica" Timisoara. Suma s-a acumulat in anul 2001, cand echipa a folosit, de mai multe ori, minihotelul regiei de la Padurea Verde.

De asemenea, Zambon nu a achitat, asa cum s-a angajat, costurile legate de deplasarea suporterilor la meciurile din tara ale echipei, deplasari efectuate cu autobuze ale RATT, si nici cheltuielile legate de masa sportivilor pe durata sederii lor in minihotel.

Conducerea Regiei timisorene a incercat, din 2001 incoace, sa-si recupereze paguba, existand in acest sens si o ordonanta emisa de Tribunalul Timis in anul 2002 si o sentinta civila de executare. Executorii judecatoresti au somat clubul sa achite datoria.

Avocatii italianului au sustinut ca Zambon a preluat doar activele clubului, nu si pasivul si au anuntat, telefonic, conducerea RATT ca nu vor plati suma datorata.

"RATT poate sa formuleze o cerere de deschidere a procedurii de lichidare judiciara", a declarat Flavius Bogea, consilierul juridic al RATT.