Liviu Spataru este acuzat ca a acordat, fara licitatie publica, un contract de achizitie a produselor petroliere, unei firme conduse de Danut Nelu Izvernari

Primarul municipiului Resita, liberalul Liviu Spataru, a fost audiat, ieri, timp de sase ore, de procurorii DNA Timisoara in legatura cu atribuirea unui contract de furnizare a unor produse petroliere, fara licitatie publica. La iesirea de la audieri, edilul a declarat ca este nevinovat, dar s-a aratat multumit de modul in care a fost tratat de procurorii anticoruptie.

"Sunt nevinovat, iar ce va trebui va fi dat publicitatii la final", a afirmat Liviu Spataru. El a mai spus ca nu are nimic sa le reproseze anchetatorilor. "A durat atat de mult pentru ca a trebuit sa dam explicatii in legatura cu mai multe aspecte", a mai spus primarul liberal.

Acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, Liviu Spataru a recunoscut ca au existat unele sincope in derularea contractului incriminat, insa sustine ca toate cantitatile de produse au fost livrate. Spataru mai spune ca diferenta de doua tone de combustibil constatata de organele de control, care nu ar fi fost livrata de societate, desi banii au fost platiti, a fost recuperata in urma unui proces intentat de SC Urban, societate apartinand Primariei, firmei furnizoare de produse petroliere.

"Toate cantitatile intrate au fost facturate, receptionate, doar ca sunt unele divergente in ce priveste circuitul hartiilor, momentul receptiilor si al facturarilor", a mai precizat Spataru.