Intotdeauna exista sansa de a primi bani, dupa cum exista sansa de a pierde bani. Prin compensatie, intotdeauna cineva va primi si cineva va da. Intotdeauna vor exista oameni care se cearta, in timp ce alti doi se pupa cu foc.

Cand vine vorba de zodiacul general pe care il vedem in ziare si care in zece publicatii diferite apare intr-un fel diferit ca interpretare, credibilitatea pierde jocul. Hai sa vedem cum stau lucrurile. Calculele se fac estimativ, au rezultate cu caracter general, vag, tocmai pentru ca nu contin datele personale ale fiecaruia din cei care s-au nascut in perioada care apartine unei anumite zodii. Unele lucruri se pot intampla, altele nu seamana deloc cu realitatea. Oricum ar fi, cert este ca ne traim viata si tinand cont de zodiac. Poate uneori ca in povestea cu drobul de sare.

Cea care isi spune Adela este o turdeanca cu o profesie indeita mai ales pentru zona in care traim noi. Are o diploma de astrolog. Totul a inceput de la nestavilita sa pasiune pentru lectura care, pentru majoritatea romanilor, inainte de 89, era singura evadare.

Daca inainte de 89 nu existau carti de specialitate in domeniul astrologiei, din 90 incolo a existat o invazie a ceea ce putem numi paranormal. Existau reviste, existau edituri care tipareau manuale.

Si mai ales, a existat un Institut cu un profil de astrologie la Bucuresti. Institutul se intemeia pe invatamant la distanta, iar dupa doi ani, in urma unui examen, se elibera diploma.

Cu ce se mananca astrele?

In pasiunea de astrolog, astrele se mananca cu data nasterii. Asta in primul rand. Adela spune ca a facut calcule privind viata cu momentele ei faste si nefaste si, spre exemplu, pornind de la data de nastere a Annei Nicole Smith, rezultatele i-au aratat nefasta perioada in care a suferit accidentul.

Practic, astrologia ar putea sa spuna tot despre viata omului. Cum pot planetele influenta. In functie de cum sunt raporturile dintre ele, macar atat se poate vorbi: despre momente faste, nefaste, despre momentele in care omul trebuie sa se fereasca. Este ca un fel de ADN al omului.

Asta nu ar intra oare in conflict cu fatalismul din religia crestin-ortodoxa? Adela spune ca nu pentru ca, cei trei magi de la rasarit au calculat, au observat pe cer si au fost primii care s-au dus si au stiut ca se va naste Iisus. Astrologia nu este magie, nu este ritual. Spre deosebire de religie, care e bazata pe ritual, astrologia opereaza cu calcule.

In fond, totul se face prin calcule trigonometrice si geometrie in spatiu. Fiecare zodie are 30 grade. Intre ele exista relatii de trigonometrie, unghiuri de 90 de grade, de 180 de grade.

Adela spune ca inainte, pe vremea cand isi deschisese firma de astrologie, erau multi oameni curiosi. Le-a povestit multe lucruri de viata, invatandu-i cum sa isi invinga frica.

Codul deontologic al astrologului

Mi se vorbeste insa de un fel deontologie a astrologului, despre ceea ce e permis sa spui si ce nu

Moartea nu e bine sa spui cum se va petrece, astfel incarcandu-te cu un fel de Karma negativa.

Adela nu avea o firma cu tarife fixe. Sumele erau modice. Ceea ce a vrut sa testeze este impactul astrologiei pe piata turdeana. Faptul ca firma nu mai exista in prezent spune multe. Oamenii sunt reticenti. Majoritatea sunt confuzi.

Fundul Cerului, Mijlocul Cerului, timp sideral, cerc astral, ascendent in... notiuni de care auzim doar in cadul unor emisiuni tv, dar nu pricepem mare lucru.

Astrologii au fost priviti intotdeauna mai degraba ca o picanterie a vietii decat ca ceva serios. Ni se pare nefiresc ca o persoana, cu ajutorul unei carti cu multe numere, a unei foi si a unui pix sa ne spuna aproape tot despre noi, fara sa ne fi cunoscut vreodata.

Tot asa cum exista 12 zodii, exista si 12 case astrologice care ne influenteaza destinul.

Casa personalitatii, Casa banilor, Casa drumurilor, Casa familiei, Casa dragostei, a copiilor, a cadourilor si a bucuriei, Casa muncii, serviciului si a bolilor, Casa parteneriatului, Casa accidentelor, mostenirilor, donatiilor, Casa credintei, Casa carierei, Casa prieteniei si in cele din urma Casa a tot ce tine de ascuns.

Planetele ne patroneaza si ele viata: Plutonul aduce corectarea, Saturn greutatile si iti arata unde trebuie sa pastrezi echilibrul, Neptun planeta visului inalt, Jupiter planeta justitiei divine etc.

Astrologii stiau de emigrarile romanilor in Spania

Adela sustine ca astrologii stiau de emigrarile romanilor catre Spania, Portugalia si Italia, dar stiau si de catastrofa de la Cernobil.

"Totul se intampla pentru ca trebuie sa ne corectam greselile. Nu putem afirma ca exista zodii rele. Totul e relativ. Cu toate ca raul nu se poate opri, se poate preintampina”, a declarat ea.

In final, ni se mai spune ca „de fumat te poti lasa, dar de astrologie nu. Este cel mai interesant lucru de pe acest pamant. Si cu cat stii mai mult, cu atat vrei sa afli si mai mult. Pot afirma ca despre fiecare om se poate scrie un roman in ceea ce priveste astrologia”, a explicat Adela.

Nu am ezitat s-o intrebam nici de data sfarsitului. Adela ne-a declarat cu seninatate ca tot asa cum nu se stie nici data exacta a inceputului, tot asa nu se stie nici sfarsitul. In orice caz ne-a asigurat ca momentan nu se prevesteste nimic tragic, care ar putea duce la un sfarsit total. „Eventual, unul partial”, a declarat ea.