Reprezentantii PNL si PD din CL Focsani au pus la sedinta ieri cruce Aliantei D. A.. O noua majoritate a fost consfintita prin adoptarea unor proiecte de hotariri care asteapta de luni bune unda verde.

"Logodna" dintre PSD si PD s-a oficializat prin consensul la adoptarea proiectului privind majorarea numarului taximetrelor in Focsani si a Strategiei de Dezvoltare a municipiului, aceasta din urma fiind respinsa de patru ori din vara anului trecut si pina acum.

Alaturi de cei patru initiatori ai proiectului privind taxiurile, Mirela Bizna, Mioara Lazar, Gheorghe Gadjinschi si Vasile Apostol Croitoru, au votat cei 9 consilieri PSD si asa-zis independentii Cezar Mihailescu si Gheorghe Iorga. Cei 15 alesi formeaza acum o majoritate stabila in CL, care numara 23 de consilieri. Asa au fost aprobate toate proiectele care de doua-trei luni sint aminate, cum ar fi majorarea tarifelor la gunoi, transport public sau rapoartele de activitate ale membrilor din executivul focsanean.

Legatura dintre PSD si PD s-a concretizat si prin desemnarea democratei Mirela Bizna ca reprezentant al CL in Comisia judeteana de negociere a valorii imobilelor retrocedate. Alianta D. A. s-a constituit cu greu in legislativul Focsaniului anul trecut, dupa ce consilierii pesedisti Mirela Bizna, Mioara Lazar, Gheorghe Gadjinschi au trecut la PD, iar Doina Fodoreanu la PC si apoi la PNL.

Cei trei democrati demisionari din PSD au invocat printre motivele care i-au determinat sa plece marile presiuni la care erau supusi, acuzind ca erau obligati sa voteze asa cum cereau interesele de partid. "Democratii" au reclamat chiar ca au fost supusi unor procedee de intimidare de genul amenintarilor telefonice sau distrugerea ori spargerea masinilor personale.

In sedinta ordinara de ieri toate aceste neplaceri au fost sterse cu buretele, iar democratii au revenit la matca PSD. Surse din rindul acestora sustin ca unul dintre motivele negocierilor cu PSD il constituie postul de director al Administratiei Pietelor, pe care democratii si-l doresc in portofoliu, dar si interesele financiare subterane dintre liderii judeteni ai PD si PSD. (Doina GANEA)