Terenul este vizat de investitori austrieci pentru constructia unui complex comercial

Consiliul Local Baia Mare va lansa un concurs de idei pentru a stabili c ea mai buna destinatie pentru un teren de 4,5 hectare amplasat in imediata apropiere a centrului orasului. Este vorba despre serele orasului, pentru care deja administratia locala a cautat un alt loc in care sa fie mutate, pe strada Margeanului.

In acest moment, exista propunerea unui fond de investitii austriac, care vrea sa ridice un complex comercial de tip mall pe locul fostelor sere. In ultima sedinta a CL Baia Mare, consilierul PNL Cristian Niculescu tagarlas a combatut ideea ridicarii unui mall.

El a explicat ca acest amplasament este unicul de mare intindere din oras, pe care se pot construi locuinte: "Nu este locul potrivit pentru o constructie de otel, beton, sticla cu cincisprezece etaje in centru, printre blocuri de locuinte".

Consilierul liberal a spus ca o astfel de investitie trebuie facuta la iesirea din oras, intr-o zona in care este deja vizibila gruparea mai multor investitii comerciale importante.

"Consider ca zona respectiva este ultima din centrul orasului care se preteaza construirii a opt blocuri de locuinte, iar mall-ul ar trebui sa se orienteze spre locatii care se preteaza unei astfel de activitati", a mai declarat Niculescu-tagarlas.

Fondul de investitii din Austria a esuat in tentativa de a construi un mall pe locul Salii Sporturilor "Lascar Pana". Ei s-au oferit sa suporte "mutarea" si reconstructia acesteia. In urma refuzului autoritatilor, austriecii au gasit solutia Serelor, constructie care dateaza din 1977 si care adaposteste colectia de cactusi a lui Vida Geza, cea mai mare si mai veche din Europa. z

Concurenta: Alte doua mall-uri in oras

In acest moment, in Baia Mare exista alte doua proiecte anuntate pentru dezvoltarea unor complexuri comerciale de tip mall. Unul va fi amplasat pe locul fostei fabrici Maratex, pe care grupul de investitii Immoeast l-a cumparat in urma unei licitatii considerate "tranzactia anului" la Baia Mare.

Cel de-al doilea va fi amplasat pe locul fostei fabrici de lapte, pe o alta axa a orasului, cea de iesire spre Satu Mare.