CJ Mures vrea sa aloce 25% din bugetul de investitii al judetului din acest an pentru a ridica un palat in complexul de agrement "Muresul"

Consiliul Judetean Mures vrea sa construiasca, din bani publici, un adevarat palat in complexul de agrement "Muresul", cunoscut si sub numele de "Weekend". Consilierii judeteni vor dezbate maine un proiect in baza caruia locul cabanei insalubre detinute de CJ Mures in complex ar trebui sa fie luat de un imobil cu parter si etaj, cu sali de conferinta si camere de odihna.

Pentru a nu atrage atentia asupra sa, cladirea ar urma sa poarte numele de "Centru de perfectionare pentru personalul din administratie publica" si ar usura bugetul judetului cu nu mai putin de 2,1 milioane de lei. "La parter se va amenaja un hall, sala de curs, centrala termica proprie, o bucatarie, un depozit pentru diferite materiale, grupuri sanitare, terasa acoperita si casa scarii.

La etaj se vor amenaja patru camere de oaspeti cu bai individuale pentru fiecare camera in parte si un hall avand si destinatia de camera de zi", se arata in expunerea de motive intocmita de directorul executiv din CJ Mures, Nicoleta Bochis, si de vicepresedintele Alexandru Petru Fratean.

Membrii Comisiei de Buget-Finante din CJ Mures nu au fost, insa, convinsi de argumentele aduse in favoarea investitiei si au declarat ieri ca nu sunt de acord cu alocarea a nu mai putin de 25% din bugetul de investitii pentru acest an in scopul construirii acestui centru de perfectionare.

"Avem noi nevoie de asa ceva? O sa vina o perioada peste 5 luni cand nu vom avea nici de unde sa platim salariile", a declarat presedintele Comisiei de Buget, Joszef Szalkay. si consilierul judetean Benedek Imre a afirmat ca ar fi strigator la cer sa se dea atatia bani pentru o asemenea lucrare, in timp ce spitalele sufera din cauza lipsei de fonduri.