Razboiul

Luptele din cadrul Aliantei se indreapta in sfarsit catre un final. Cele doua tabere se acuza reciproc de tradare, iar declaratiile au fost dintre cele mai dure. Premierul Tariceanu ii acuza pe democrati de faptul ca au incercat din rasputeri sa rupa Alianta. "Incerc o dezamagire legata de continutul discutiilor din Alianta, discutii care au conturat o stare de fapt.

Asistam practic, din cauza PD, la decesul Aliantei, un deces pregatit cu multa grija prin decizia PD de a participa la alegerile pentru PE pe liste separate si care a continuat cu o serie de actiuni", a declarat presei centrale Tariceanu. Liderul PD, Emil Boc nu este de aceeasi parere cu premierul, acuzandu-i pe liberali ca doresc o colaborare cu PSD.

"PD e pregatit in orice moment pentru Opozitie. E cert ca se cauta pretexte pentru inlaturarea PD de la guvernare si pentru o colaborare cu PSD. Daca liberalii vor sa colaboreze cu PSD, sa aiba curajul sa o spuna foarte clar", a spus Boc dupa intalnirea Biroului Politic al liberalilor.

Pacea

Cea mai mare rasturnare de situatie din politica locala, s-ar derula in Consiliul Judetean. Asta in conditiile in care filalele locale ale PNL si PD ar imprumuta din obiceiurile razboinice ale Centrului. Pana in acest moment, desi exista o posibilitate foarte mare ca PD sa fie exclus de la guvernare de catre premierul Tariceanu, liberalii si democratii bacauani inca isi declara dragoste.

Din ambele tabere, mesajele sunt de pace, explicatia fiind aceea ca intelegerea locala a functionat foarte bine, iar Alianta nu a scartait deloc.

Situatia in CJ

Alianta PNL-PD ocupa in acest moment 19 fotolii de consilier, in acest calcul intrand si peledistii Vali Vreme si Ioan Chiriac. Este putin probabil ca acestia vor juca altfel decat va dori Partidul Democrat, tinand cont de prietenia dintre presedintele Basescu si liderul PLD, Theodor Stolojan.

Daca PD va pleca de la guvernare, atunci interesant va fi care sunt jocurile pe care le vor face atat PNL, cat si partidul lui Boc. Insa deocamdata, declaratiile dinspre cele doua tabere sunt pacifiste.

Colaborare pentru inca un an

Consilierul judetean Constantin Draganuta, liderul grupului PD din CJ declara ca nu se va rupe colaborarea la Bacau. Cel putin inca un an de zile. "Va exista o colaborare intre cele doua partide, chiar daca nu va fi alianta. Atat timp cat ne respectam reciproc, si pana acum am colaborat excelent, nu vad de ce nu am face-o in continuare.

Chiar daca la Bucuresti se hotaraste parasirea guvernarii de catre PD", a spus Draganuta. Liberalii considera si ei ca va exista si in viitor colaborare intre cele doua partide, consilierii judeteni ai PNL nefiind interesati de o alta alianta in cadrul CJ Bacau.

PSD nu este interesat de oferte

De cealalta parte, PSD nu pare a fi interesat de niciun fel de oferta venita ori din partea PD, ori a PNL. Consilierul judetean Ionel Floroiu crede ca nici macar nu vor veni cu vreo oferta. "Nu cred ca vor veni sa ceara sprijin din partea PSD deoarece au un orgoliu exacerbat. De altfel, nici nu ne intereseaza sa colaboram cu nici unul dintre cele doua partide.

Asa cum am suprevietuit pana acum, vom supravietui inca un an de zile. Oricum hotararile luate in sedintele CJ in sprijinul judetului au trecut fara probleme, fiind votate de toate partidele", a declarat Floroiu.