Rep.: De ce Pastrati Alba Verde?

A.P. Ce nu este clar? De ce Alba? De ce verde? De ce sa pastram Alba verde? Cred ca mesajul, pentru cei care pot sa-l distinga din zgomotul de fond poluat cu atatea pocnitori si petarde, nu ar putea fi mai evident. Acest ONG trece de la o atitudine contemplativa, uneori poetica, in ceea ce priveste campanile de mediu, la o abordare pragmatica, militanta si profesionista a problematicii, si printr-o mai buna informare a locuitorilor Albei despre ceea ce ne inconjoara si ne poate face rau.

Rep.: Cine sunteti?

A.P.: M-am nascut si am crescut in judetul Alba. Am ramas acasa, in ciuda ofertelor de a pleca aiurea. Sunt contemporan cu framantarile Albei din ultimele decenii. Vedem si auzim, cum vede si aude toata lumea.

Daca nu facem nimic, daca vom avea in continuare aceeasi atitudine, care, pana la urma defineste instinctul de conservare al omului, de a nu reactiona decat in momentul in care cineva ii intra in casa, i se asaza la masa, si incepe sa comande in casa in care el si ai lui au crescut, vom fi complici. Complici pentru ca am stiut dar nu am incercat sa facem nimic. Si vom continua sa ducem in spate blestemul pamantului, si asta va fi mostenirea noastra urmasilor. Pentru ca Alba este casa noastra.

Sigur, eu sunt nimeni. Multa lume ma intreaba: Nu iti este frica? Daca te vor da in judecata? Sigur ca mi-e frica. Dar ma tem mai mult de poluarea, de care anumite companii sunt responsabile, de cancer, de boala, de ignoranta comunitatii.

Rep.: Ce planuri are aceasta organizatie non-guvernamentala ?

A.P.: Pregatim, pentru inceput doua suporturi media si afilierea la cele mai importante asociatii si organizatii de protectie a mediului din Europa. Atragerea cat mai multor membrii, organizarea unor intalniri periodice de instruire si informare O revista cu profil de protectia mediului, care va avea o distributie gratuita la nivelul Consiliului Europei, Comisia Europena si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Agentia Europena a Mediului, ambasadele din Romania, ministere si institutii guvernamentale, agentii si institutii cu responsabilitati in domeniu, Consiliu Judetean Alba, Prefectura Alba, primarii, unitati de invatamant, si locuri unde se socializeaza.

Un forum pe portalul www.albaverde.ro, unde se va putea dezbate orice probleme cu care se confrunta locuitorii Albei.

Rep.: Cine sunt sustinatorii Alba Verde?

A.P.: Fiecare dintre cei care citesc aceste randuri poate sa se considere membru al Pastrati Alba Verde, pentru ca vom lupta pentru interesul comunitatii pentru un mediu mai curat.

Pentru a dobandi calitatea oficiala de membru este sufficient sa ne contactactati prin e-mail, fax, sau personal la sediul ONG-ului din Alba Iulia, strada Frederik Mistral numarul 3 si in urma verificarii veti putea primi legitimatia de membru.