Evans chemat in instanta

Conducatorul de joc al echipei de baschet CSU Atlassib Sibiu, Brian Evans, a fost dat in judecata de un tanar din Slimnic. Acesta sustine ca a fost batut de baschetbalist in seara zilei de 5 februarie, in fata complexului de pe Soseaua Alba Iulia. Americanul nici nu a vrut sa auda de o intelegere amiabila, iar tatal victimei a angajat un avocat.

Victima cere in instanta daune de 200 milioane lei vechi, suma care sa acopere cheltuielile de judecata si operatia estetica pe care trebuie sa o suporte tanarul la fata.

Dosarul in care este implicat jucatorul a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, condus de procurorul-sef Florin Apostu, membru in conducerea clubului CSU Sibiu. Totul a inceput acum aproape doua luni de zile. In noaptea de 5 spre 6 februarie, in fata clubului Nomad din Sibiu, baschetbalistul lui CSU, Brian Evans a agresat doi tineri care asteptau un taxi pentru a pleca acasa.

Primul, insotit de prietena, a fost atacat de american dupa ce ultimului i s-a parut ca a fost injurat. Aflat langa el, coechipierul si conationalul sau, Donald Little a incercat sa-l opreasca, insa fara succes. Aflat la doar cativa pasi, vazand toata povestea, Daniel Rotar, de 21 de ani, care stia engleza, i-a strigat jucatorului sa-l lase in pace pentru ca nu l-a jignit cu nimic. Gestul lui a fost interpretat gresit de catre sportiv.

Atat i-a trebuit lui Evans, care si-a indreptat furia si spre al doilea, pe care l-a lovit in frunte cu un obiect contondent, care i-a taiat fruntea precum un topor. Cazut la pamant, tanarul a fost luat in joc de picioare, pana cand agresorul s-a declarat multumit. A doua zi, Daniel a fost dus de parinti la spital, pentru analize si eliberarea certificatului medico-legal.

Cu acesta, victima s-a dus la politie, care a demarat imediat o ancheta in acest caz. Brian Evans nu se afla la prima abatere de acest gen. Anul trecut, americanul, impreuna cu internationalul roman Brice Kabengele, a mai fost implicat intr-o incaierare cu trei tineri, in fata fast food-ului ,,Big Mamma”, in urma caruia cei doi au ajuns la Urgenta cu rani destul de serioase.

Asteapta verdictul legii

La aproape doua luni de la acest incident, cercetarile s-au incheiat si dosarul cu numarul de inregistrare 523 a fost trimis la Tribunal. Familia tanarului agresat si-a angajat avocat si a decis sa lase justitia sa decida in acest caz. ,,Ne-am intalnit cu americanul si cu inca trei persoane care l-au insotit, dar el nici nu a vrut sa stea de vorba cu noi.

A recunoscut ca este vinovat, dar a refuzat orice intelegere cu noi. Ii vom cere daune, nu stim cat, e posibil 200 milioane. Am cheltuit mult cu avocatul, cu analizele, baiatul a stat 16 zile in concediu medical. A lipsit de la scoala si de la serviciu, recupereaza greu orele pierdute la liceu.

La slujba, colegii il vad mereu nervos si el se plange mereu ca il doare capul”, spune tatal tanarului, Nicolae Rotar, pe care l-am intalnit ieri acasa, la Slimnic. Pe Daniel, care este elev al liceului Carol din Sibiu, l-am intalnit la locul de munca, o firma care isi are sediul in cartierul Resita. A trecut deja peste cele intamplate, dar asteapta sa i se faca dreptate.

Cicatricile de pe fata vorbesc suficient despre cele intamplate. Un semn imens pe frunte si altul la barbie dovedesc ca nu a scapat ieftin in fata jucatorului. Vrea sa scape odata si de operatia estetica pentru refacerea zonelor afectate si sa uite cat mai repede cele petrecute. A devenit fara voia lui vedeta.

Apostu preia cazul?

Procesul in care este implicat Brian Evans ar putea intra pe rol dupa mijlocul lunii aprilie. Dosarul trimis de organele de ancheta spre judecare a ajuns in curtea Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, condus de catre Florin Apostu. Procurorul sef este si presedinte de onoare al clubului CSU Atlassib Sibiu, unde este legitimat Evans.

Cel mai probabil, cazul va fi instrumentat de unul dintre subalternii lui Apostu. Cand a aflat acest lucru, tatal lui Daniel a devenit sceptic in privinta sanselor de a castiga in instanta.

,,Asa cum a scapat cel care l-a omorat pe Teo Peter, asa va pleca si acesta fara probleme in America la vara, cand am auzit ca i se termina contractul cu echipa. Ca asa este, americanii isi permit orice in Romania”, a mai spus Nicolae Rotar, care se gandeste chiar sa depuna o plangere si la Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.

Bogdan BRANZA