Primarul Emil Calota l-a concediat pe directorul Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Ploiesti, Radu Popescu, pe motiv de abatere disciplinara. Lunea trecuta, comisia special constituita pentru a efectua cercetarea disciplinara in cazul lui Popescu a prezentat primarului concluziile cercetarii.

In urma raportului realizat de comisie, Emil Calota a semnat, o zi mai tarziu, pe data de 27 martie, o noua decizie ce are ca subiect persoana directorului RATP.

“A adus atingere prestigiului institutiei Primarului”

Potrivit actului semnat de catre primar, Radu Popescu s-ar face vinovat de faptul ca „pe data de 21 februarie 2007, in timpul orelor de program, (...) a organizat o sedinta - fara acordul sindicatului - cu salariatii RATP, in care a facut afirmatii grave, care au adus atingere prestigiului autoritatii publice locale (institutiei Primarului), comunicari cu caracter

politic si de ordin personal, incitarea personalului RATP, fapte ce au provocat o stare de tensiune si confuzie in randul acestora, au perturbat activitatea, cu consecinte in desfasurarea serviciului public de interes local”. Cu alte cuvinte, primarul Calota i-a desfacut directorului RATP contractul de munca pe motiv ca acesta l-a vorbit de rau in fata angajatilor regiei.

„Motivele sunt puerile”

Fostul director al RATP considera „puerile” motivele concedierii sale. „Era previzibila si anticipata decizia primarului. Singura chestiune pe care nu o puteam anticipa erau motivele, care mi se par puerile. Aceste motive imi aduc aminte de perioada scolara, cand, daca nu spuneai ce voia tovarasa diriginta sa auda, erai exmatriculat.

Cam asa s-a intamplat si de data aceasta” spune Radu Popescu. „Pe aceeasi chestiune, un procuror a fost sanctionat disciplinar cu 15% din salariu, pe motiv ca a eliberat un posibil terorist. In acest caz, va las pe dumneavoastra sa comentati decizia lui Emil Calota” a mai afirmat Popescu confirmand faptul ca intentioneaza sa-l dea in judecata pe primar pentru calomnie.

Ion Micu in locul lui Popescu

Dupa desfacerea contractului de munca al lui Radu Popescu, functia de director al RATP a fost preluata de catre directorul tehnic Ion Micu.

De altfel, in ultima luna, pe perioada cat Radu Popescu a fost suspendat din functie, Ion Micu a reprezentat regia atat la intalnirea pe care viceprimarul Radu Socoleanu a avut-o cu cetatenii care doresc desfiintarea tramvaiului 101, cat si la sedinta de alaltaieri a Consiliului Local Ploiesti.