Riurile sint pline de gunoaie

de Iulia Cretu     Ziarul de Vrancea
Sâmbătă, 1 ianuarie 2005, 0:00


Cursurile de apa din Vrancea sint pline de deseuri menajere, gunoaie, PET-uri, rumegus sau resturi lemnoase si vegetale, dupa cum au descoperit specialistii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) la ultimele verificari in teren.

Controlul tematic din perioada 1 - 27 martie, realizat impreuna cu Inspectia Apelor din cadrul Directiei Apelor "Siret" Bacau si reprezentantii autoritatilor locale, a vizat starea de salubrizare a cursurilor de apa de pe intreg judetul.

Astfel, din cele 2 municipii, 3 orase si 68 de comune verificate, in 14 localitati s-au descoperit depozite neorganizate de deseuri, chiar si in albiile riurilor. La Marasesti, Birsesti, Brosteni, Movilita, Nereju, Paltin, Ruginesti, Sihlea, Suraia, Tulnici, Vrincioaia, Virtescoiu, Vizantea-Livezi si Vulturu s-au gasit cele mai multe probleme, mai ales dupa ploile din ultima perioada.

Astfel, majoritatea primariilor au primit termene pentru salubrizarea cursurilor de apa. Situatia cea mai grava a fost insa la Tulnici, primariei fiindu-i acordata o amenda contraventionala de 75.000 RON. "La Tulnici s-au descoperit abateri grave, un depozit de deseuri menajere fiind gasit chiar pe Putna, la Gresu.

Primaria a primit ca termen de remediere a problemelor data de 30 martie, astfel ca in urmatoarea perioada vom verifica daca masurile dispuse la control au fost indeplinite. In toate cazurile unde am gasit abateri s-au stabilit masuri cu termene, in vederea salubrizarii cursurilor de apa si igienizarea zonelor", a precizat Sergiu Mihaila, purtatorul de cuvint al SGA.

In urma controlului, institutia a aplicat si cinci avertismente, primariilor Birsesti si Vulturu, firmei Florentina SRL Nereju, dar si persoanelor fizice Luca Catrinou (Nereju) si Cristian Stelian (Suraia). (C. STANILA)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

109 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by